Δ. Λευκάδας: Δάνειο 7,7 εκατ. ευρώ από το Παρακαταθηκών για εξόφληση προμηθευτών - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Δ. Λευκάδας: Δάνειο 7,7 εκατ. ευρώ από το Παρακαταθηκών για εξόφληση προμηθευτών

Την έγκριση δανείου προς το Δήμο Λευκάδας, ύψους 7.742.062 ευρώ, χορηγεί στο Δήμο Λευκάδας το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με απόφασή του της 30ης Αυγούστου. Το δάνειο χορηγείται για την εξόφληση των χρεών παρελθόντων ετών του Δήμου σε 401 δικαιούχους (προμηθευτές, εργολάβους, μελετητές, τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και ιδιώτες), ποσό που σ’ αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης θα ενισχύσει την τοπική αγορά και τους ντόπιους επαγγελματίες.

Ο χρόνος αποπληρωμής είναι 25 έτη. Το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο αναπροσαρμοζόμενο στην αρχή κάθε χρόνου. Για το 2012 είναι 5,20%, μηνιαία δόση περίπου 45.000 ευρώ.

Το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση του στις 17/9/2012 ενέκρινε τους όρους της σύναψης του δανείου και σε σύντομο χρόνο, μετά τον έλεγχο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αρχίσει η σταδιακή εκταμίευση του.

«Θεωρούμε ότι η έγκριση του δανείου αποτελεί μια σημαντική απόφαση για τη λειτουργία του δήμου. Θα βοηθήσει στην αύξηση της ροής του χρήματος στην ντόπια αγορά, θα υποστηρίξει οικονομικά τους συνεργάτες του δήμου και θα αποτρέψει τυχόν δικαστικές διαμάχες και δεσμεύσεις των περιουσιακών στοιχείων του δήμου από τους δικαιούχους», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος.

 

Σχετική ανάρτηση:
ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΔΙΕΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΔΗΜΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!