Δ. Λαρισαίων: Ανέθεσε υπόθεση στο γραφείο του Κατρούγκαλου ενώ ήταν υπουργός (έγγραφο) - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
24
Οκτώβριος
Back

Δ. Λαρισαίων: Ανέθεσε υπόθεση στο γραφείο του Κατρούγκαλου ενώ ήταν υπουργός (έγγραφο)

Yπόθεση προσφυγής του Δήμου Λάρισας (σ.σ. δήμαρχος ο εκλεγμένος με ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους Απόστολος Καλογιάννης) κατά της από 22.10.2014  απόφασης της ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας Καλλιόπης Γερακούδη η οποία έκρινε παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου, ανέλαβε ο νυν αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. (σ.σ. ο ίδιος τοδιέψευσε με δήλωσή του στην aftodioikisi.gr)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας larissanet.gr o δήμος Λαρισαίων ανέθεσε με απόφαση της Οικονομικής του Επιτροπής στις 12.2.2015, ενώ δηλαδή ο κ. Κατρούγκαλος ήταν υπουργός,  στο γραφείο «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ» τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων, κατά της συγκεκριμένης απόφασης είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξης, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω γραφείο.

Να σημειωθεί πάντως πως, όπως έχει πει ο κ. Κατρούγκαλος, μετά την ανάληψη υπουργικών καθηκόντων έχει αναστείλει την άσκηση των δικηγορικών του καθηκόντων.

ΑΠΟΦΑΣΗ 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!