Δ. Λαρισαίων: Ναι σε δάνειο 4 εκ. ευρώ για την ανανέωση του στόλου καθαριότητας

Ψηφίστηκε οριακά η πρόταση της δημοτικής αρχής Λάρισας για τη σύναψη δανείου ύψους 3,9 εκ. ευρώ για την ανανέωση του στόλου της υπηρεσίας Καθαριότητας.

«Περίμενα γενναιότητα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν υπάρχει δημοτική αρχή της πόλης που να μην έχει κάνει χρήση δανείου, μηδέ και του αείμνηστου Αρ. Λαμπρούλη εξαιρουμένου», ανέφερε ο δήμαρχος, Απ. Καλογιάννης, προσθέτοντας πως στη συνεδρίαση «διέκρινε μικροψυχία και αντιπολίτευση προκειμένου να μην γίνουν έργα».

«Εμείς επιθυμούμε η καθαριότητα να παραμείνει δημοτική υπηρεσία. Αυτό χρειάζεται όμως προσωπικό κι ανανέωση του στόλου. Το δάνειο είναι επενδυτικό λοιπόν κι όχι για λειτουργικά έξοδα. Κι ένα δάνειο με βάθος δεκαετίας μας δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης τοκοχρεολυσίων 500.000 ευρώ το χρόνο.

Σε σύγκριση με το λίζινγκ έχει ορισμένα θετικά στοιχεία, αλλά τους όρους θα τους συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα. Το σημαντικό όμως είναι πως το δάνειο θα είναι μικρότερο και θα αγοραστούν περισσότερα μηχανήματα. Ενώ σε αντίθεση με το λίζινγκ θα μπορέσουμε να συζητήσουμε και με άλλες εταιρίες για καλύτερες εκπτώσεις».

Παράλληλα ο Δήμαρχος Λαρισαίων ξεκαθάρισε πως η αποπληρωμή θα γίνει αποκλειστικά από τα ανταποδοτικά τέλη, που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιούνται όλα αυτά τα χρόνια για την καθαριότητα.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ονομαστική ψηφοφορία, όπου η πρόταση πέρασε με 25 ψήφους υπέρ και 24 κατά, ενώ οι όροι του δανεισμού αναμένεται να απασχολήσουν επόμενη συνεδρίαση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΔΑΝΕΙΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΣΤΟΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!