Δ. Λαμιέων: Σε ιδιωτες η αποκομιδή –Απολύονται 47 συμβασιούχοι

Την παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη παρά την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή του του Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων. Αποτέλεσμα, όπως τονίζουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να οδηγούνται σε απόλυση 47 συμβασιούχοι του δήμου, που εδώ και έξι μήνες εργάζονται απλήρωτοι.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσία των συμβασιούχων , οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα με την αντίπολίτευση να κατηγορεί τον δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη ότι στέλνει στην ανεργία εργαζόμενους του δήμου και τον ίδιο να επιρρίπτει ευθύνες την κυβέρνηση και τον υπουργό Π.  Σκουρλέτη για μεταβίβαση των δικών του ευθυνών στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Εγώ δεν πρόκειται να δεχθώ να σηκώσω τέτοιο βάρος. Αν ήθελε η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα των συμβασιούχων, θα το είχε λύσει μέσα από καθαρές νομοθετικές ρυθμίσεις», κατέληξε ο κ. Σταυρογιάννης.

Η συνεδρίαση διεξήχθη σε κλίμα έντασης με την παρουσία των συμβασιούχων που απεύθυναν έκκληση στο Δήμαρχο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να μην πετάξει 47 οικογένειες στο δρόμο.

Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας υπερψήφισαν πρόταση της αντιπολίτευσης

Έντονα αντέδρασαν οι  επικεφαλής  όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό που  μεθοδεύεται από την πλευρά της δημοτικής πλειοψηφίας είναι  ακατανόητο και εμπαιγμός σε βάρος των συμβασιούχων που δουλεύουν απλήρωτοι τόσο διάστημα  για την καθαριότητα στην πόλη μας ευσυνείδητα. Σύσσωμη η  δημοτική αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση για   την τροποποίηση της ημερήσιας διάταξης  ώστε  να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο   για  ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα μέχρι το Μάρτιο του 2018, οπότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  όπως δίνει δυνατότητα η    τροπολογία Σκουρλέτη.

Την πρόταση της αντιπολίτευσης που έγινε  με ονομαστική ψηφοφορία υπερψήφισε  και ο σύμβουλος της δημοτικής πλειοψηφίας Κερπινιώτης  Κων/νος ενω  υπήρξαν και 3 παρών από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα στο Δήμο Λαμιέων λήγουν την Παρασκευή και πλέον αφού δεν υπάρχει απόφαση ανανέωσης τους απολύονται.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων υπογράμμισε ότι η παραχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο θα γίνει με διεθνή διαγωνισμό για το διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να γίνουν οι διαδικασίες που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο για μόνιμες προσλήψεις για τις οποίες ο Δήμος Λαμιέων έχει ήδη καταθέσει αίτημα. Χαρακτήρισε την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτη «μονόδρομο» και «ασαφή» την τροπολογία Σκουρλέτη που πιθανόν να κριθεί αντισυνταγματική. Επιπλέον δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένος να δεχτεί την απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου και επέρριψε τις ευθύνες στην κυβέρνηση που αντί να πάρει πρωτοβουλίες για μετατροπή των συμβάσεων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στους Δήμους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, αίσθηση προκάλεσε και η καταγγελία των συμβασιούχων ότι πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή απομάκρυνε τα οχήματα από το αμαξοστάσιο και τα μετέφερε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ υπό τον φόβο αντιδράσεων. Εκεί βρέθηκαν μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου, οι εργαζόμενοι οι οποίοι στη συνεχεία αναχώρησαν προαναγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.

Χαρακτηριστικό του κλίματος αναβρασμού που επικρατεί μεταξύ των συμβασιούχων είναι ότι η αποχώρηση των συμβούλων της πλειοψηφίας έγινε εν μέσω αποδοκιμασιών και με την παρουσία τριών περιπολικών της αστυνομίας έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων στην οδό Αινιάνων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΑΠΟΛΥΣΗ, ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ, 47 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!