Δ. Λαμιέων: Καταγγελία για «μαύρη τρύπα» 7,7 εκ ευρώ

Για ύπαρξη «μαύρης τρύπας» στο δήμο Λαμιέων, 7,7 εκ ευρώ κάνει λόγο η παράταξη «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας» δια του συμβούλου Στασινού Παναγιώτη.

Ο κ. Στασινός, με παρεμβάσεις του στον τοπικό τύπο και  αναφερόμενος στην ανάγκη να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ο έλεγχος της πορείας των εσόδων του δήμου, υποστηρίζει ότι κάνοντας έναν απλό έλεγχο στα Υπόλοιπα των Βεβαιωτικών Καταλόγων μπορεί κανείς να βγάλει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα.

Ένα από αυτά είναι  το ποσό των 7,7 εκατομμυρίων, που εμφανίζονται ως ανείσπρακτες οφειλές και αναγράφονται στον Προϋπολογισμό του Δήμου ως Έσοδα Παρελθόντων Οικονομικών Ετών,  και κατά τον κ. Στασινό είναι κατά ένα μεγάλο μέρος πλασματικό.

Και αυτό διότι με  μια πρώτη ματιά στους καταλόγους μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι πολλοί από τους οφειλέτες έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους ή έχουν καταστεί αφερέγγυοι όντας σε πλήρη αδυναμία.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Στασινός

-Έχουν καταχωρηθεί/βεβαιωθεί ανείσπρακτες οφειλές 7.500 περίπου οφειλετών, από μικρά ποσά του ενός ευρώ(!) μέχρι 720.000 ευρώ, ενώ από το σύνολο των οφειλετών, οι 118 έχουν οφειλές πάνω από 10.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στο ποσό των 5.250.000 – ήτοι ποσοστό 67,58% του συνολικού ποσού των 7,7 εκατομμυρίων – 10 οφειλέτες οφείλουν ποσά πάνω από 100.000 ευρώ (σ’ αυτούς είναι και τρεις Δήμοι, η ΔΕΗ κλπ), ενώ 24 οφείλουν ποσά πάνω από 50.000 ευρώ

-Από τα Υπόλοιπα των Βεβαιωτικών Καταλόγων, ποσά που  εμφανίζονται στον προϋπολογισμό ως ΕΣΟΔΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΤΩΝ, ένα σχετικά μικρό ποσοστό μπορεί να χαρακτηριστεί ως ασφαλής απαίτηση κρίνοντας την φερεγγυότητα των οφειλετών από όπου προκύπτει η βεβαιότητα ότι θα εισπραχθεί στο ακέραιο.

Ο κ. Στασινός προτείνει μεταξύ άλλων την για την αντιμετώπιση του προβλήματος την σύσταση Ειδικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα μελετήσει τους Βεβαιωτικούς Καταλόγους και θα δει τρόπους είσπραξης

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ, ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!