Δ. Κύμης Αλιβερίου: Αποσχιστικές τάσεις εκφράζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Κύμης

Ζήτημα απόσχισης από τον Καλλικρατικό Δήμο Κύμης Αλιβερίου θέτουν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Κύμης.

Συγκεκριμένα, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κύμης γνωστοποιεί το αίτημα της και τα επιχειρήματα της. Μάλιστα, στην επιστολή τονίζουν ότι πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης.

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος της Στερεάς Ελλάδας δημιουργώντας πληθώρα ζητημάτων σε δημότες, επαγγελματίες και επισκέπτες. Λόγω των γεωμορφολογικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής δυσχαιρένονται οι μετακινήσεις από και προς την έδρα του Δήμου, το Αλιβέρι. Επιπλέον, η κάκιστη κατάσταση του οδικού δικτύου και η έλλειψη αστικής συγκοινωνίας δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις μετακινήσεις και κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες προβάλλουν ακόμη ένα επιχείρημα το οποίο έγκειται στη διαφορετικότητα του αναπτυξιακού πλάνου μεταξύ Κύμης και Αλιβερίου. Επί της ουσίας, πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις, καθώς η μεν Κύμη βασίζει τα αναπτυξιακά της σχέδια στον τουρισμό και στο λιμάνι ενώ το δε Αλιβέρι είναι κατά βάση μία βιομηχανική περιοχή, που φιλοξενεί τα εργοστάσια της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ.

Εντός της επιστολής προς τον Υπουργό γίνεται και αναφορά στην ιστορικότητα του Δήμου Κύμης, ο οποίος ιδρύθηκε το 1836 αλλά και στον Γεώργιο Παπανικολάου, ο οποίος καταγόταν από την περιοχή όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα και αναδεικνύεται το αρχοντικό Παπανικολάου.

Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κύμης ευελπιστεί στην κατανόηση από πλευράς Υπουργείου του επιτακτικής ανάγκης αιτήματος της και στην μελέτη και επανασχεδιασμό της χάρτη τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΥΜΗ, ΤΑΣΕΙΣ, ΚΥΜΗΣ, ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΕΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!