Δ.Κρωπίας: Στο ΣτΕ κατά Περιφέρειας Αττικής για μετατροπή λατομείων σε χωματερή - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
25
Μάρτιος
Back

Δ.Κρωπίας: Στο ΣτΕ κατά Περιφέρειας Αττικής για μετατροπή λατομείων σε χωματερή

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμος Κρωπίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεθοδεύσεις και τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ για μετατροπή των λατομείων του Κορωπίου σε υποδοχείς των απορριμμάτων 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων της Αττικής.

«Θα προσβάλουμε εκ μέρους του Δήμου Κρωπίας την απόφαση που εξέδωσε ο ΕΔΣΝΑ, η οποία θέτει ως βάση του σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων στη Νότια και στην Ανατολική Αττική να γίνει στην περιοχή του Κορωπίου ο βασικός Χώρος Υγειονομικής Ταφής και άλλες σχετικές εγκαταστάσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής, ο διακεκριμένος νομικός Δρ Απόστολος Παπακωνσταντίνου.

«Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης του ΕΔΣΝΑ είναι η απαρχή, το πρώτο βήμα, με βάση τις ενέργειες της διοίκησης και εκδήλωση της πρόθεσης του Δήμου Κρωπίας όσον αφορά το έργο που προωθείται», συμπλήρωσε στις ίδιες δηλώσεις του ο Δρ Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα έκανε λόγο για σημαντικούς λόγους που προσδιορίζουν ως προβληματική την επιλογή της περιοχής των λατομείων στον Δήμο Κρωπίας για εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων.

«Τίθεται ζήτημα απόστασης από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, υπάρχει μείζον δασικό θέμα (πρέπει να εκδοθεί άδεια επέμβασης στο δάσος), περιλαμβάνονται εκτάσεις σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο και υπάρχει γειτνίαση με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Κορωπίου και τη Βιομηχανική ζώνη» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι ο Δρ Απόστολος Παπακωνσταντίνου είχε αναλάβει και την προσφυγή του Δήμου Κρωπίας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του προεδρικού διατάγματος του Υμηττού με τη γνωστή, προ ημερών, οριστική θετική εξέλιξη με την οποία το ανώτατο δικαστήριο έβαλε τέλος στην ισχύ του πδ που μόνο προβλήματα είχε δημιουργήσει σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και ιδιοκτήτες εκτάσεων στους πρόποδες του Υμηττού.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!