Δ. Κορυδαλλού: Δεν δίνουμε τα στοιχεία των υπό απόλυση

Να μην δοθούν στοιχεία εργαζομένων στο πλαίσιο του «προγράμματος κινητικότητας» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σήμερα ή στο μέλλον, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού αποδεχόμενο την εισήγηση του δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη.

Ο δήμαρχος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπογράψει καμιά διαπιστωτική πράξη για απόλυση εργαζόμενου, αορίστου ή μονίμου, λέγοντας χαρακτηριστικά «ας έρθει κάποιος διορισμένος στη θέση μου να τις υπογράψει».

Σε ό, τι αφορά στους εργαζόμενους του δήμου ενημέρωσε ότι δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις που θέτει αυτό το πρόγραμμα, υπογράμμισε όμως ότι  κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος από εδώ και στο εξής.

Αναφερόμενος στη συνολική κατάσταση στην αυτοδιοίκηση μίλησε για στοχοποίηση του μοναδικού θεσμού που συγκρατεί την κοινωνική συνοχή τα τελευταία χρόνια, με τις περικοπές των πόρων της κατά 69%, με την κατάργηση ακόμα και της ελάχιστης αποζημίωσης για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, την κατάργηση κατά 40% των επιστημονικών συνεργατών και τώρα την απόλυση εργαζομένων αορίστου χρόνου.

«Αν δεν αντιδράσουμε και σήμερα, το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι το μνημόσυνο της τοπικής αυτοδιοίκησης» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας αιρετούς και εργαζόμενους να μην επιτρέψουν τη διάλυση του θεσμού

Σχετικά

ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!