Δ. Κομοτηνής: Επίορκος υπάλληλος πούλαγε τάφους «μαϊμού»!

Παράνομους τίτλους ιδιοκτησίας ταφών πούλαγε επί σειρά σε ανυποψίαστους δημότες επίορκος υπάλληλος του Δήμου Κομοτηνής. Ο υπάλληλος, που πλέον έχει αποβιώσει, είχε φωτοτυπήσει έναν πρωτότυπο τίτλο ιδιοκτησίας τάφου από τον οποίο στη συνέχεια έσβησε με μπλάνκο το όνομα του δικαιούχου. Στη συνέχεια προχώρησε στη μαζική παραγωγή αντιγράφων των πλαστών τίτλων τα οποία παζάρευε προς 200.000 δραχμές τη δεκαετία του 1990 σε ενδιαφερόμενους αγοραστές!

Η απάτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από έλεγχο που διέταξε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κομοτηνής, Βασίλης Κυπριανίδης, υπεύθυνος για το χώρο των κοιμητηρίων. Από τον έλεγχο προέκυψε πως ο επίορκος υπάλληλος είχε διαθέσει συνολικά 54 πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας, λειτουργώντας μεμονωμένα και κερδοσκοπώντας επί τουλάχιστον μια δεκαετία. «Εμείς κάναμε τον έλεγχο και από αυτόν προέκυψε ότι συνολικά είχαν δοθεί 54 πλαστοί τίτλοι ιδιοκτησίας» σημειώνει στο ThrakiToday.com ο κος Κυπριανίδης, εξηγώντας πως ήδη η νομική υπηρεσία του δήμου εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα λυθεί το πρόβλημα που πλέον έχει ανακύψει.

«Πρέπει να αναδείξουμε τις παθογένειες και να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τους πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας γιατί ο χώρος των κοιμητηρίων είναι ένας τόπος ιερός και μόνο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μπορεί κανείς να τον αντιμετωπίσει» τονίζει ο κος Κυπριανίδης.

Οι ιδιοκτήτες των πλαστών τίτλων ιδιοκτησίας έπεσαν στην κυριολεξία από τα σύννεφα όταν κλήθηκαν από τον δήμο να παρουσιάσουν τα πιστοποιητικά απόκτησης των τάφων των συγγενικών τους προσώπων και ανακάλυψαν πως πρόκειται για πλαστούς τίτλους και πως έπεσαν θύματα απάτης. Πλέον το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής αναμένεται να δώσει τη λύση στην απίστευτη αυτή απάτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ενώ ο έλεγχος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν εκδοθεί και άλλοι πλαστοί τίτλοι ιδιοκτησίας.

Πήγη: ThrakiΤoday.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΤΑΦΟΙ, ΜΑΙΜΟΥ, ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση