Δ.Κω: Έντονο παρασκήνιο με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ -Ο ρόλος Καματερού

Έντονο παρασκήνιο που χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια διάλυσης δύο παρατάξεων προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο εκλογικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά, όπως λέγεται, και του πρώην δημάρχου Κώστα Καίσερλη που θέλει να πάρει ρεβάνς για την ήττα του,  το 2014, βρίσκεται σε εξέλιξη στο δήμο της Κω.

Μετά από έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Καίσερλης, αποφασίστηκε η στήριξη του συνδυασμού του κ. Θεοδόση Νικηταρά που ήδη ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος.

Η υποψηφιότητα του κ. Νικηταρά βολεύει και τις δύο πλευρές. Ο πρώην γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠαΣοΚ είναι πρόσωπο με υψηλή δημοφιλία και προσφέρει τη δυνατότητα στον μεν κ. Καίσερλη να σχηματίσει ένα ενιαίο μπλοκ δυνάμεων που θα διεκδικήσει το δήμο, στο δε ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να υλοποιήσει στο δήμο της Κω τη στρατηγική του για τη δημιουργία προοδευτικών μετώπων.

Όμως ο σχεδιασμός αυτός σκοντάφτει σε δύο παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο. Την παράταξη του κ. Καίσερλη την οποία εκπροσωπεί η κυρία Ιωάννα Ρούφα αλλά και την παράταξη που είχε υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2014 και εκπροσωπείται από τον Γιάννη Ζερβό.

Η παράταξη «Όραμα» του κ. Καίσερλη έχασε στις προηγούμενες εκλογές και ο ίδιος παραιτήθηκε αμέσως, μη αντέχοντας την ήττα του. Στο διάστημα από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο που ανέλαβε τα καθήκοντα της η νέα δημοτική αρχή, καθήκοντα δημάρχου άσκησε ο κ. Νικηταράς που στη συνέχεια παραιτήθηκε και αυτός αρνούμενος να καθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Το έργο της εκπροσώπησης της παράταξης ανέλαβε η κυρία Ιωάννα Ρούφα.  Η κυρία Ρούφα έχει δηλώσει ότι θα είναι εκ νέου  υποψήφια αλλά δέχεται ισχυρές πιέσεις να στοιχηθεί πίσω από τον κ. Νικηταρά. Η άρνηση της να υποχωρήσει σήμανε την αρχή πιέσεων προς τα στελέχη που την υποστηρίζουν, πολλά από τα οποία έχουν αναφορά και επηρεάζονται από τον πρώην δήμαρχο. Αποτέλεσα να υπάρχει αναταραχή η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε ανοιχτή σύγκρουση αν η κυρία Ρούφα, όπως όλα δείχνουν, δεν κάνει πίσω. Το θέμα είναι αν θα αντέξει την επιχείρηση λεηλασίας των στελεχών της.

Αναταραχή υπάρχει και στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ που στις προηγούμενες εκλογές είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Ζερβού. Ο κ. Ζερβός έχει διαπιστώσει ότι την ίδια στιγμή που δεχόταν διαβεβαιώσεις ότι η υποψηφιότητα του θα υποστηριχθεί εκ νέου,  παρασκηνιακά,  είχαν ήδη αρχίσει επαφές με τον κ. Νικηταρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Νικηταρά, ακόμα και αν αυτή δεν συνοδευτεί από επίσημη ανακοίνωση, είναι βέβαιο ότι δεν θα υποστηρίξει άλλη παράταξη, άρα και την υποψηφιότητα του κ. Ζερβού.  Ο ίδιος κρατά στάση αναμονής παρά τις προτροπές που δέχεται να καταγγείλει δημοσίως τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Η φημολογία του τελευταίου διαστήματος, πάντως, θέλει τον κ. Ζερβό να συζητά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον νυν δήμαρχο, Γιώργο Κυρίτση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΩ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!