Δ. Κέρκυρας: Είμαστε 10 χιλιάδες περισσότεροι!

Κατά 10.000 κατοίκους έπεσε… έξω η Ελληνική Στατιστική Αρχή σχετικά με τον πληθυσμό της Κέρκυρας στην τελευταία απογραφή που έγινε πριν από δύο χρόνια. Κάτι που είχε ως συνέπεια τη μικρότερη κρατική επιχορήγηση του νησιού, λάθος το οποίο θα διορθωθεί τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του corfupress.com ο δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου της ΠΙΝ πως η Ελληνική Στατιστική Αρχή ενημέρωσε για το λάθος που είχε γίνει κατά την επεξεργασία των στοιχείων πληθυσμού του νησιού.

Σύμφωνα με αυτά, ο δήμος Κέρκυρας είχε πληθυσμό 98.754 κατοίκων, αλλά με βάση τα νέα δεδομένα ξεπερνά το όριο των 100.000. Κάτι που μεταφράζεται και σε άνοδο στην κλίμακα χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους θα είναι αυξημένη κατά 200.000 ευρώ το μήνα, κάτι που αναμένεται να διορθωθεί κατά πάσα πιθανότητα από τον Ιούνιο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΑΠΟΓΡΑΦΗ, ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]