Δ. Καβάλας: Όχι στη διετή προσχολική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία

Την αντίθεσή του στη διετή προσχολική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία που προωθεί το υπουργείο Παιδείας εξέφρασε το δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Μάλιστα, οι 4 δήμοι του Νομού Καβάλας εντάχθηκαν στο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείο που περιλαμβάνει συνολικά 184 δήμους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους του Νομού Καβάλας δηλώνει επίσης την αντίθεσή του, με την εκπρόσωπο κ. Παναγιωτίδου Αθηνά να αναφέρει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο διότι περίπου 290 παιδιά θα αποχωρήσουν από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στη μισθοδοσία των υπαλλήλων, γιατί θα λείψουν αυτά τα χρήματα που λαμβάνουν από την ΕΤΑΑ. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνουν σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν όπου διαμαρτύρονται γι’ αυτό το μέτρο που είναι χωρίς σχεδιασμό και τα παιδιά στα νηπιαγωγεία δεν θα έχουν υγιεινή και ασφάλεια.

Από την πλευρά της η δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα δήλωσε ότι είναι σφόδρα αντίθετη με αυτό το μέτρο σημειώνοντας ότι δεν είχε καμία έγγραφη συμφωνία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ