δ-καλλιθέας-εξώδικα-σε-δύο-ακόμη-ιδιωτ-56218
ΔΗΜΟΙ | 27.04.2022 | 10:01

Δ. Καλλιθέας: Εξώδικα σε δύο ακόμη ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

Εξώδικη Διαμαρτυρία – Δήλωση απέστειλε ο Δήμος Καλλιθέας σε  δύο ακόμη   ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας , προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά   , που αντιστοιχούν σε δημοτικά τέλη καθαριότητας , φόρο  ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τέλος ακίνητης περιουσίας, για το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2020 έως και τον Δεκέμβριο του 2021.

Συγκεκριμένα   ο Δήμος  Καλλιθέας  , διεκδικεί  την απόδοση των εισπραχθέντων   ύψους 315.000 ευρώ αλλά και 27.300 ευρώ, αντίστοιχα ,  από τις εν λόγω εταιρείες ενέργειας   ,  που εφαρμόζουν την τακτική της παράνομης  παρακράτησης.

Αξίζει να τονιστεί , ότι ο Δήμος όλο το προηγούμενο διάστημα, κινήθηκε άμεσα και  απαίτησε με εξώδικη διαμαρτυρία σε ιδιωτικό πάροχο ρεύματος, οφειλές ύψους 305.500 ευρώ.

Τα εξώδικα απεστάλησαν , ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου για να διασφαλιστεί η  καταβολή των δημοτικών τελών , που ενώ οι εταιρείες  έχουν εισπράξει από τους λογαριασμούς , δεν τα αποδίδουν στο ταμείο του Δήμου.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα αναγκαστεί να προβεί σε υποβολή έγκλησης κατά των εταιρειών και θα διεκδικήσει κάθε οφειλόμενο ποσό πλέον των νόμιμων τόκων.

Να επισημάνουμε ότι στο παρελθόν ανάλογη τακτική , οδήγησε στην ποινική δίωξη και καταδίκη των νόμιμων εκπροσώπων εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ο Δήμος Καλλιθέας εισέπραξε έντοκα τα οφειλόμενα ποσά που ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε σχετικά :

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου  , απαιτώντας μέσω της νομικής οδού , από τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ,  την είσπραξη των χρημάτων που παρακρατούνται από τους λογαριασμούς  και δεν αποδίδονται στο δημοτικό  ταμείο.

Προστατεύουμε και εξυπηρετούμε  τα συμφέροντα  των συμπολιτών μας»