Δ. Ηρακλείου: Σεξιστική επίθεση σε βάρος δημοτικής συμβούλου -Ένταση & αποχωρήσεις (βίντεο)

«Αυτό φαίνεται, ότι δηλαδή δεν είναι πολύ έξυπνη… η αυτοϊκανοποίηση, πρέπει να γίνεται κατά μόνας», ήταν τα λόγια που ακούστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση και αποχωρήσεις. Πρωταγωνιστές του επεισοδίου οι Γιάννης Ξυλούρης και η Αθηνά Σπανάκη.
Πιο συγκεκριμένα, ρόλο αρνητικού προωταγωνιστή είχε ο πρόεδρος τη ΔΕΠΑΝΑΛ, πρώην δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Ξυλούρης, που απευθύνθηκε με σεξιστικά σχόλια σε βάρος της δημοτικής συμβούλου της παράταξης Κουράκη, Αθηνάς Σπανάκη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και την αποχώρηση των παρατάξεων, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση.
Όλα ξεκίνησαν όταν ήρθε το θέμα της συζήτησης για την εκλογή εκπροσώπου του δήμου Ηρακλείου στη γενική συνέλευση της ΔΕΠΑΝΑΛ (έχει χειριστεί αρκετές υποθέσεις την τελευταία δεκαετία με πολλές σκιές, που απασχολούν και τη Δικαιοσύνη) πήρε το λόγο η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Κουράκη, Αθηνά Σπανάκη, διατυπώνοντας ερωτήσεις προς τον πρόεδρο (και πρώην δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Λαμπρινού) Γιάννη Ξυλούρη. Η κ. Σπανάκη, όπως και άλλοι παράγοντες της αντιπολίτευσης, αναρωτήθηκαν γιατί να εκλεγεί πρώτα ο εκπρόσωπος του δήμου κι όχι το ΔΣ να αποφασίσει το περιεχόμενο της συνέλευσης, που αναφερόταν γενικά ως «επείγον».
Μάλιστα στην ερώτησή της η κ. Σπανάκη έκανε μια αναφορά, που «πάτησε» ο κ. Ξυλούρης στην πρώτη επίθεσή του. «Επειδή έχετε πει ότι δεν είμαι πολύ έξυπνη, δεν καταλαβαίνω», είπε. Για να σχολιάσει από μικροφώνου ο κ. Ξυλούρης «αυτό φαίνεται», ότι δηλαδή δεν είναι πολύ έξυπνη! Λίγο αργότερα, όταν ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ πήρε το λόγο να απαντήσει «κανονικά», με απίστευτο ύφος και απευθυνόμενος στην κ. Σπανάκη, είπε: » Σας έχω πει ότι η αυτοκριτική, δηλαδή το αυτομαστίγωμα, όπως και η αυτοϊκανοποίηση, πρέπει να γίνεται κατά μόνας, ποτέ δημόσια»!
Το χυδαία σεξιστικό της σχόλιο προκάλεσε την αντίδραση των παρατάξεων Κουράκη και Λυγερού, αλλά και των άλλων δημοτικών ομάδων, που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Πρώτη αποχώρησε η παράταξη του Γιάννη Κουράκη, ακολούθησε αυτή του Πέτρου Ινιωτάκη και της Βαγγελιώς Σχοιναράκη, του κ. Κουκιαδάκη και η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ στην αίθουσα παρέμεινε μόνο η «Δύναμη Πολιτών» του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, ο οποίος ήταν στη θέση του και παρακολουθούσε τα εκτεινόμενα προσπαθώντας να μαζέψει, τα… ασυμμάζευτα.

Επίσης παρέμειναν στη θέση τους οι παρατάξεις του κ. Σησαμάκη και του κ. Βασιλάκη.

Η συνεδρίαση, η οποία διακόπηκε θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Δείτε το βίντεο της συνεδρίασης. (Η πρώτη αναφορά Ξυλούρη στο 4:25:30 και η δεύτερη στο τέλος της δεύτερης παρέμβασης της κ. Σπανάκη, στις 4:46:00)

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, PROTEINOMENA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!