Δ.Ηρακλείου -Εκκλησία Κρήτης: «Μοντέλο Τσίπρα» από υποψήφιο της Αριστεράς (φωτο)

Παρόμοιο μοντέλο συνεργασίας, αλλά σε διαφορετικούς τομείς, με αυτό που συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, o υποψήφιος δήμαρχος της Αριστεράς στο Ηράκλειο και επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός και ο  Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ Ειρηναίος. Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες κατά τη σημερινή συνάντηση τους, στην οποία ήταν παρών και ο δημοτικός σύμβουλος της Παράταξης Γιώργος Μανδαλάκης συζήτησαν, πέρα από τα θέματα τρέχουσας επικαιρότητας, ζητήματα που αφορούν στη σχέση της Εκκλησίας με την Τ.Α, στην ανάδειξη μνημείων θρησκευτικού ενδιαφέροντος αλλά και στο θρησκευτικό τουρισμό.

Όπως τόνισε ο κ Λυγερός στον Σεβασμιώτατο, σήμερα, είναι απαραίτητη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ενίσχυση και η αποτελεσματικότητα κοινωνικών δράσεων στήριξης και αλληλεγγύης. Η Εκκλησία είχε και έχει μία σημαντική δράση σε αυτό τον τομέα, η οποία και καταγραμμένη είναι και αναγνωρίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό, και με ζητούμενο την ανάδειξη τρόπων  περαιτέρω συνεργασίας για την άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης στους πολίτες, επισημάνθηκε πως πρέπει να κινούνται και οι σχέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Εκκλησία.

Στο σχεδιασμό των Ενεργών Πολιτών βρίσκεται, εξάλλου, η διάσωση και ανάδειξη κτιρίων της πόλης μας θρησκευτικού χαρακτήρα (σε λειτουργία ή μη), θέμα που παρουσιάστηκε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Από τη συζήτηση, τέλος, δεν μπορούσε να απουσιάζει ο θρησκευτικός τουρισμός, που ολοένα και αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης. Τονίσθηκε πως η θρησκευτική και πολιτιστική αξία των εκκλησιαστικών μνημείων του Ηρακλείου πρέπει να αναδειχθεί, δημιουργώντας υποδομές κατάλληλες για την ορθή προβολή των ξεχωριστών χαρακτηριστικών τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΛΥΓΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΙΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΣΙΠΡΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!