Δ. Ηρακλείου: Ανατροπή στα αποτελέσματα των εκλογών

Πριν από λίγο έγινε η ανακήρυξη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου των αποτελεσμάτων για τις εκλογές στο δήμο Ηρακλείου.

Ανακηρύχθηκε δήμαρχος ο Βασίλης Λαμπρινός και πλειοψηφούσα παράταξη η «Δύναμη Πολιτών» που εκλέγει 12 συμβούλους, επιλαχούσα παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5» του Γιάννη Κουράκη που εκλέγει 18 συμβούλους, η παράταξη «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» ( Ηλίας Λυγερός ) 6, «Ηράκλειο για Όλους» ( Γιώργος Σισαμάκης ) 4. Ακολουθούν η παράταξη του Ευρ.Κουκιαδάκη με 2, της Βαγγελιώς Σχοιναράκη επίσης με 2, Πέτρου Ινιωτάκη με 2 και Ηράκλεια Πρωτοβουλία με 1.

Η προσωποποίηση των εδρών δεν φέρνει αλλαγές ως προς τα πρόσωπα και σύμφωνα με την απόφαση δημοτική σύμβουλος εκλέγεται η Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη στην τελευταία εκλόγιμη θέση με 880 ψήφους και πρώτος επιλαχών ο Γιώργος Τσαγκαράκης με 831.

Το τελικό αποτέλεσμα του Πρωτοδικείου φέρνει και νέα ανατροπή καθώς δεν επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση πως ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βλαχάκης μετά και την επανακαταμέτρηση που έκανε ανέβαινε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της δύναμης πολιτών.

Παραμένει στην 15η θέση με 807 σταυρούς που σημαίνει πως θα επιδιώξει την εκλογή του με ένσταση μέσα από το διοικητικό πρωτοδοκείο.

Ο Ευρυπίδης Κουκιαδακης εκλεγεί τελικά το Φανούρη Βατσινά καθώς παίρνει τη δεύτερη έδρα του στο Ηράκλειο και όχι στην Αλικαρνασσό.

πηγή: cretalive.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]