Δ. Ηρακλείου: Συνάντηση Κουράκη με καταστηματάρχες εστίασης

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και του αντιδημάρχου Δημήτρη Αγαπάκη με εκπρόσωπους των καταστηματαρχών εστίασης και καφέ-μπαρ στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν όπως τα τέλη κατάληψης Κοινόχρηστων χώρων κ.α

Όπως ανακοίνωσε κ. Κουράκης η δημοτική αρχή  θα εισηγηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη  Τρίτη  την καταβολή των τελών κατάληψης Κοινόχρηστων χώρων που πληρώνουν τα καταστήματα  σε 4 δόσεις προκειμένου  να υπάρξει διευκόλυνση  στην αποπληρωμή τους  λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και έκπτωση 10% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησή τους .

Παράλληλα , άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και μείωσης των τελών αφού ολοκληρωθεί  σχετική μελέτη.

Συζητήθηκε, δε, το θέμα της αισθητικής εξωτερικής εμφάνισης  των καταστημάτων με την κατασκευή στεγάστρων το οποίο  θα εξεταστεί από ειδική  Επιτροπή του δήμου που θα οριστεί για το σκοπό αυτό και στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των καταστηματαρχών.

«Σήμερα είχαμε μια πολύ καλή συνεργασίαμε τους εκπροσώπους των επαγγελματιών  του χώρου της εστίασης αφού μας ενδιαφέρει όχι μόνο η συνεχής βελτίωση της εικόνας της πόλης ώστε να γίνει ακόμη  πιο ελκυστική σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες αλλά και η στήριξη της  τοπικής οικονομίας ,των επιχειρήσεων  και των  εργαζόμενων», τόνισε ο κ. Κουράκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του  Συλλόγου ιδιοκτητών καφετεριών, εστιατορίων και μπαρ, Γιάννης Τσακιράκης εξέφρασε τη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνάντησης και ευχαρίστησε το δήμαρχο για την καλή συνεργασία που είχαν ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΥΡΑΚΗΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΑΓΑΠΑΚΗΣ, ΤΣΑΚΙΡΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση