Δ. Ηρακλείου: Νέο σύστημα ελέγχου διαρροών στην ΔΕΥΑΗ - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
25
Μάι
Back

Δ. Ηρακλείου: Νέο σύστημα ελέγχου διαρροών στην ΔΕΥΑΗ

Στη προμήθεια νέων Ολοκληρωμένων Συστημάτων Σύγχρονης Τεχνολογίας που θα συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση νερού αλλά και χρημάτων συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην προστασία των υδατικών αποθεμάτων προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευση Αποχέτευσης Ηρακλείου.

Στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ υπεγράφη τη Δευτέρα η σχετική σύμβαση ανάθεσης του έργου : « Προμήθεια , εγκατάσταση και δοκιμαστική λειτουργία συστήματος ελέγχου παρακολούθησης δικτύου και εξοπλισμός εντοπισμού διαρροών εξωτερικών υδραγωγείων αρμοδιότητας ΔΕΥΑ Ηρακλείου – Β Φάση »

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.801.950 € και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 14 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

«Το νερό είναι αναμφισβήτητα ο σημαντικότερος φυσικός πόρος», δήλωσαν τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Γιάννης Κουράκης όσο και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ  Γιώργος Στειακάκης, «για αυτό βασική μας προτεραιότητα και απολύτως αναγκαία είναι αφενός η προστασία του Περιβάλλοντος και αφετέρου η εφαρμογή οικονομικά αποδοτικών λύσεων στον τομέα της διαχείρισης του νερού με την υιοθέτηση κατάλληλων μέτρων εξοικονόμησηςκαι ορθολογικής χρήσης του ,την υψηλή ποιότητά του και τη συνεχή ροή επί 24ώρου βάσεως »

Το έργο αφορά στην υλοποίηση συστήματος τηλεχειρισμού – τηλεελέγχου και ελέγχου των διαρροών του δικτύου ύδρευσης της περιοχής Ηρακλείου.

Το σύστημα αυτό αποτελείται από τον κεντρικό σταθμό ελέγχου ο οποίος θα συμπεριλάβει τόσο τους υφιστάμενους όσο και τους νέους σταθμούς σε μια ενιαία εφαρμογή. Επίσης θα περιλαμβάνει 17 νέους περιφερειακούς σταθμούς ελέγχου και 21 σταθμούς συλλογής πληροφοριών που θα εγκατασταθούν στα κτίρια μεγάλων καταναλωτών της ΔΕΥΑ Ηρακλείου.

Παράλληλα θα αναβαθμιστούν οι 32 υφιστάμενοι τοπικοί σταθμοί ελέγχου των γεωτρήσεων με την προσθήκη παροχομέτρων και πιεσομέτρων. Ο Κεντρικός σταθμός ελέγχου θα είναι διασυνδεμένος με τους παραπάνω σταθμούς μέσω διατάξεων κινητής τηλεφωνίας τεχνολογίας 3G (GSM Modem).

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!