Δ.Ηρακλείου Αττικής: Δικαιώνονται 5 υπαλληλοι του ΚΕΠ -Δεν ασκεί έφεση ο δήμος - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
25
Μάι
Back

Δ.Ηρακλείου Αττικής: Δικαιώνονται 5 υπαλληλοι του ΚΕΠ -Δεν ασκεί έφεση ο δήμος

Τέλος στην αγωνία των πέντε εργαζομένων στο ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, αποφάσισε να δώσει  η δημοτική αρχή της πόλης.

Συγκεκριμένα, με εισήγηση της διοίκησης, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε ομόφωνα να παραιτηθεί από το ένδικο μέσο της έφεσης ενάντια στις πρωτόδικες αποφάσεις, οι οποίες έχουν κρίνει ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και παρέχουν τις υπηρεσίες τους νόμιμα στο Δήμο, ήδη, από το έτος 2007.

Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο, οι πρωτόδικες αποφάσεις, που δικαιώνουν τους εργαζόμενους, μπαίνουν σε ισχύ κατοχυρώνοντας τις θέσεις των 5 στον Δήμο και τερματίζοντας την εργασιακή ανασφάλεια του, που για χρόνια αυτοί αντιμετώπιζαν υπό το βάρος μιας εργασιακής ομηρίας.

Ενημερώνοντας σχετικά το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στην τελευταία του συνεδρίαση, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Γιάννης Φίλανδρος, σχολίασε σχετικά: «Αυτή η δημοτική αρχή δεν φοβάται να δίνει μάχες, ούτε όμως και να τις αποφεύγει όταν αυτό είναι για το καλό των εργαζομένων και της πόλης. Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν για εμάς αδιαπραγμάτευτη ώστε να διασφαλίσουμε, αφενός την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΠ και την ομαλή εξυπηρέτηση των Ηρακλειωτών, αφετέρου τις θέσεις των εργαζομένων μετά από χρόνια αδράνειας και αγωνίας».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!