Δ.Ηρακλείου: Η «αλήθεια» για τους συμβασιούχους -Τι απαντά στο Συνδικάτο ΟΤΑ

Με αιχμές εναντίον του Συνδικάτου ΟΤΑ και με ανακοίνωση με τίτλο, ο «Δήμος Ηρακλείου Αττικής το είπε και το έκανε – Κανένας εργαζόμενος του δήμου δεν θα χάσει τη δουλειά του», η δημοτική αρχή δίνει εξηγήσεις για την ανανέωση των συμβάσεων έξι εργαζομένων στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος αρχικά είχε διαφωνήσει με την ανανέωση των συμβάσεων, στην οποία είχε αναφερθεί με ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr, τελικά υπαναχώρησε και με σημερινή ανακοίνωση του, επιτίθεται στο Συνδικάτο ΟΤΑ Αττική, το οποίο υποστηρίζει ότι οι εργαζομενοι έμειναν στις θέσεις τους, μετά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα ο δήμος Ηρακλείου στην ανακοίνωση του αναφέρει: «Ας ψάξει αλλού το Συνδικάτο ΟΤΑ παράσημα στον συνδικαλιστικό του αγώνα, τον οποίο μεν τιμούμε, στην προκειμένη δε περίπτωση δεν χρειάστηκε.

Όπως, από την πρώτη στιγμή, τους είχαμε διαβεβαιώσει δια ζώσης, όπως δηλώσαμε και με δημόσια τοποθέτηση, οι έξι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν πρόσφατα, δεν επρόκειτο ποτέ, όσο περνάει από το χέρι του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, και της δημοτικής αρχής της πόλης, να έμεναν εκτός Δήμου όπερ και εγένετο.

Ας μην γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, λοιπόν, μια γνωστή, προειλημμένη απόφαση βασισμένη στο σχέδιο της διοίκησης του Δήμου να κρατήσει τους αναγκαίους αυτούς εργαζόμενους. Η δημοτική αρχή είχε δεσμευθεί ότι οι συμβάσεις των έξι υπαλλήλων του ΟΠΑΚΜ – όπως και τόσων άλλων στο παρελθόν – θα ανανεώνονταν, αφού εξασφαλίζονταν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, και αυτό έκανε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!