Δ. Ηλιούπολης: «Πάγωμα» των δημοτικών τελών τη διετία 2013-2014

Στη διατήρηση του ύψους των δημοτικών τελών στο ίδιο επίπεδο με τα δύο προηγούμενα έτη και για τα έτη 2013 – 2014, καθώς και σε μειώσεις και απαλλαγές από διάφορα τέλη, συνδρομές κ.λπ. προς το δήμο για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες αποφάσισε να προχωρήσει το δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίασή του της 30ης Οκτωβρίου. Οι σχετικές ρυθμίσεις θα ανακοινωθούν σύντομα από τη δημοτική Αρχή.

Επιπλέον, στο δημοτικό συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

  1. Η ίδρυση Δημοτικού Ωδείου στην πόλη, που θα προσφέρει εκμάθηση οργάνων και μουσική παιδεία στα παιδιά των πολιτών, σε προσιτές τιμές.

  2. Η λήψη πρωτοβουλιών, κατόπιν πρότασης του δημάρχου, για την επίσπευση των διαδικασιών εκκαθάρισης της «Ευώνυμος Α.Ε.» και την καταβολή καταπόλυτη προτεραιότητα των οφειλομένων στους εργαζομένους.

  3. Η περαιτέρω ενίσχυση των συσσιτίων των Εκκλησιών και η ψήφιση της σχετικής πίστωσης.

  4. Η επαναφορά στην ιδιοκτησία του δήμου, κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας, όλου του εξοπλισμού των γηπέδων 5Χ5 και η συνεργασία του ΠΑΟΔΗΛ – Γρ. Γρηγορίου με τα αθλητικά σωματεία της πόλης, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση για τη διαχείριση της λειτουργίας τους.

  5. Η έκδοση Κανονιστικής Απόφασης, για τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ούτως ώστε να τεθούν οι αναγκαίοι κανόνες, και να υπάρχει ενιαία ρύθμιση όλων των θεμάτων που ανακύπτουν από αυτή.

  6. Η έκδοση επίσης Κανονιστικής Απόφασης για τους όρους και τις προϋποθέσεις κατάληψης κοινοχρήστων χώρωνπεζοδρομίων περιπτέρων.

  7. Η έκδοση Κανονισμού Λειτουργίας του κλειστού Δημοτικού Θεάτρου.

  8. Η παραχώρηση δώδεκα αιθουσών του ισογείου και του πρώτου ορόφου στο 13ο Δημοτικό Σχολείο για τη διεξαγωγή του προγράμματος «Δια Βίου Μάθηση».

  9. Η έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του Ταχυδρομείου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!