Δ. Ηλιούπολης: «Ενημερωτική εκδήλωση για τη Φλεβική Θρόμβωση»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση για τη Φλεβική Θρόμβωση που διοργάνωσαν ο δήμος Ηλιούπολης και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος. Κατά το χαιρετισμό του ο κος Βαλασόπουλος αναφέρθηκε στη συνεργασία του δήμου με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα και στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει ασπίδα άμυνας στη δύσκολη εποχή που διανύει η χώρα. Ευχαρίστησε τέλος, όλους τους δημότες για την παρουσία τους, τους συντελεστές της εκδήλωσης για την εξαιρετική διοργάνωση της ημερίδας και τους έγκριτους ομιλητές για το υψηλό επίπεδο ενημέρωσης που προσέφεραν στους δημότες της Ηλιούπολης. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Χρήστος Γιαννάκης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού δήμου Ηλιούπολης.

Ο πρώτος ομιλητής  Απόστολος Σαλίβερος, Αγγειοχειρουργός MSc, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσίασε διεξοδικά τα αίτια και τα συμπτώματα της φλεβικής θρόμβωσης, τους παράγοντες κινδύνου και τις σοβαρές επιπλοκές της νόσου, όπως η επικίνδυνη για τη ζωή του ασθενούς πνευμονική εμβολή. Ο κος Σαλίβερος αναφέρθηκε ακόμη στους τρόπους διάγνωσης της φλεβικής θρόμβωσης και σύστησε ιδιαίτερη προσοχή και άμεση προσφυγή στο γιατρό στην περίπτωση που το πόδι πρηστεί και πονάει ή υπάρχοντες κιρσοί γίνουν σκληροί και πονάνε.

Στη συνέχεια ο κος Κωνσταντίνος Γέμος, Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσίασε όλα τα νεότερα δεδομένα για τους τρόπους πρόληψης και θεραπείας της φλεβικής θρόμβωσης. Τόνισε τη σοβαρότητα της νόσου, καθώς στην Ελλάδα παρουσιάζονται 5000 περιστατικά θρομβώσεων ανά έτος εκ των οποίων τα 2000 καταλήγουν σε πνευμονική εμβολή. Επίσης, σύστησε προληπτικά να αποφεύγεται η πολύωρη ορθοστασία ή ακινησία, και έδωσε χρήσιμες συμβουλές για όσους σκοπεύουν να κάνουν κάποιο πολύωρο ταξίδι ή πρόκειται να υποβληθούν σε κάποια χειρουργική επέμβαση.

Η ημερίδα έκλεισε με τους ομιλητές να απαντούν σε πλήθος ερωτήσεων από το κοινό. Η ζωηρή συμμετοχή του ακροατηρίου καταδεικνύει την ανάγκη και το ενδιαφέρον που υπάρχει για ενημέρωση σε σημαντικά θέματα υγείας, καθώς και την ιδιαίτερη αξία και αποτελεσματικότητα πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην πρόληψη και προστασία της υγείας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΦΛΕΒΙΚΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!