Δ. Ηλιούπολης: Εγγραφή πολιτών ΕΕ στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
28
Νοέμβριος
Back

Δ. Ηλιούπολης: Εγγραφή πολιτών ΕΕ στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές

Από το Δήμο Ηλιούπολης γίνεται γνωστό ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν να ψηφίσουν κατά τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014, μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις Οδηγίες 94/80/ΕΚ και 93/109/ΕΚ, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο εθνικό μας δίκαιο με το Π.Δ. 133/1997, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει και το Ν. 2196/1994 αντίστοιχα.

Θα πρέπει να  εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου του τόπου διαμονής τους έως 28 Φεβρουαρίου 2014, προσκομίζοντας ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο).

Οι πολίτες της Ε.Ε. που θα επιλέξουν να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές στην Ελλάδα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα στοιχεία τους αποστέλλονται με ευθύνη του ΥΠ.ΕΣ. στο κράτος μέλος καταγωγής τους , προκειμένου να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στη χώρα τους και να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο διπλοψηφίας (άρθρο 13 Οδηγίας 93/109/ΕΚ)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα δημοτολόγια του Δήμου Ηλιούπολης  και στο τηλ.  210 9970 000

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!