Δ. Ηλιούπολης: Εγκαίνια χώρου πολλαπλών δραστηριοτήτων

Ένας νέος χώρος, με καινοτόμο αντίληψη που θα φιλοξενήσει πλήθος δραστηριοτήτων, εγκαινιάζεται την Τετάρτη  4 Δεκεμβρίου στην Ηλιούπολη. Πρόκειται για τον χώρο που στεγάζεται στο πρώην κτίριο του ΟΤΕ, στην Κάτω Ηλιούπολη, ο οποίος φιλοξενεί πλέον, σε ένα άνετο, σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον, τις διοικητικές υπηρεσίες του πολιτιστικού τμήματος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΗΛ), τις διοικητικές υπηρεσίες του Κέντρου Αγωγής, Φροντίδας & Αλληλεγγύης (ΚΑΦΑΔΗΛ), την Δημοτική Βιβλιοθήκη, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια και το ΚΕΠ Κ. Ηλιούπολης.

Σ’ αυτόν τον πολυχώρο δράσεων και υπηρεσιών, μπορεί ο δημότης να συνδυάσει την συναλλαγή του με τις διοικητικές υπηρεσίες με την χρήση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, την παρακολούθηση των μαθημάτων των Εργαστηρίων Τέχνης και τη συμμετοχή του στις άλλες διοργανώσεις και δραστηριότητες, που θα αναπτύσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία πλέον διαθέτει, πέραν από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό τίτλων, πρόσβαση για όλους στις νέες τεχνολογίες, σε ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο με Η/Υ και ελεύθερη σύνδεση με το internet χώρο, καθώς και ηλεκτρονικό περίπτερο, μέσω του οποίου μπορεί οποιοσδήποτε να έχει δωρεάν πρόσβαση σε 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες και περιοδικά 101 χωρών, έχει εμπλουτίσει την λειτουργία της με πλήθος δράσεων για παιδιά και ενήλικες.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει επίσης  ενσωματώσει στη λειτουργία της μια νέα και πρωτοπόρο δραστηριότητα, το Media Lab, που δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη, σε έναν ελκυστικό και άνετο χώρο, σχεδιασμένο με σύγχρονες αρχιτεκτονικές προδιαγραφές και υψηλή αισθητική, να κάνει την δική του παραγωγή και επεξεργασία ενός video, να καταγράψει μια ψηφιακή ιστορία, να ηχογραφήσει ένα ραδιοφωνικό σποτ ή τραγούδι, ή να οργανώσει την δική του συνάντηση εργασίας ή διαλόγου με συναδέλφους ή συνεργάτες του. Στόχος όλων αυτών των δράσεων είναι η αναβάθμιση της σχέσης των πολιτών όχι μόνο με το βιβλίο, αλλά γενικότερα με τον πολιτισμό και την μόρφωση, και η ένταξή τους σε μια διαδικασία διαρκούς ανταλλαγής και συνάντησης ανθρώπων, γνώσεων και ιδεών.

Ανάλογη είναι και η προσπάθεια αναβάθμισης της λειτουργίας των καλλιτεχνικών εργαστηρίων του δήμου (εικαστικά και θεάτρου), τα οποία θα στεγαστούν στο νέο κτίριο, διαθέτοντας πλέον τον δικό τους χώρο, στον οποίο θα αναπτύσσουν απρόσκοπτα την καλλιτεχνική τους δημιουργία.

Τα εγκαίνια του πολυχώρου του Δήμου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30, στο πρώην κτίριο του ΟΤΕ, οδός Νικομάχου 18.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!