Δ. Ήλιδας: Στήριξη υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ, «όχι» στις απολύσεις

Το θέμα σχετικά με τη διαθεσιμότητα που τίθενται και υπάλληλοι του δήμου Ήλιδας, κυριάρχησε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ένα θέμα που τέθηκε στα προ ημερησίας διάταξης. Η απόφαση – ψήφισμα που ελήφθη ήταν μεν ομόφωνη ως προς την στήριξη των εργαζομένων για να μην απολυθούν, εντέλει, με διαφοροποιήσεις ως προς τις προτάσεις του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης,  ο επικεφαλής της οποίας Άγγελος Κολόσακας ανέφερε ότι δεν συντάσσεται με την απόφαση της ΚΕΔΕ.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία των εργαζομένων και της διοίκησης του συλλόγου τους, ενώ αρχικά τοποθετήθηκε ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος και αναφέρθηκε στην απόφαση της ΚΕΔΕ, η οποία ήταν αρνητική ως προς τα μέτρα που ελήφθησαν σχετικά και με τη διαθεσιμότητα, λέγοντας ότι ο Δήμος Ήλιδας βρίσκεται κάτω του μέσου όρου σε αριθμό εργαζομένων συγκριτικά με τον οργανισμό του και ταυτόχρονα δεν τυγχάνει της ίδιας αντιμετώπισης με άλλους αντίστοιχους δήμους. «Πρέπει όμως να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Να τα εκσυγχρονίσουμε. «Ναι» στον αγώνα, «ναι» στη συντεταγμένη δράση, αλλά «όχι» στις αντιδημοκρατικές ενέργειες και τις ενέργειες βίας…», είπε ο δήμαρχος Ήλιδας.

Ο κ. Κολόσακας ανέφερε ότι λύση φιλολαϊκή μέσα στην Ε.Ε. δεν υπάρχει και τον νόμο περί διαθεσιμότητας, που ουσιαστικά οδηγεί τους εργαζόμενους στην απόλυση, δεν μπορεί να τον ανατρέψει μόνος του ένας δήμος, αλλά ο λαός. Ζήτησε, να περιληφθεί στο ψήφισμα η απόφαση ότι το δημοτικό συμβούλιο δε θα επιτρέψει και δεν θα αποστείλει καμία ονομαστική κατάσταση προς τον υπουργό, ούτε θα επιτρέψει την εφαρμογή του νόμου. Πρόσθεσε δε, ότι η παράταξή του δεν συντάσσεται με το ψήφισμα της ΚΕΔΕ.

Ο επικεφαλής της άλλης παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Νικολόπουλος εξέφρασε τον γενικότερο  προβληματισμό για τα προβλήματα των εργαζομένων και την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα. Από τη μείζονα αντιπολίτευση, μίλησε ο Γιάννης Χριστόπουλος, αφού ο επικεφαλής Σάκης Κότσιφας απουσίαζε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης. Ο κ. Χριστόπουλος ξεκαθάρισε πως οι θέσεις που θα εξέφραζε θα ήταν προσωπικές, λέγοντας ότι είναι κατά των απολύσεων αλλά υπέρ της αξιολόγησης και ταυτόχρονα κατά των καταλήψεων, όπου και αυτές πραγματοποιούνται. Είπε ότι τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων, όχι όμως με οποιαδήποτε μορφή αγώνα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Απόστολος Λιώσης. Αναφερόμενος στο μέτρο της διαθεσιμότητας, επεσήμανε ότι πρόκειται  για αντισυνταγματική απόφαση που προσβάλλει τα χρηστά ήθη, προτείνοντας στο ψήφισμα να συμπεριληφθούν  όλες οι προτάσεις που ακούστηκαν, όπως και το ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Το λόγο πήρε και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Χρήστος Βούλγαρης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αποφάσεις που έχει λάβει ο σύλλογος, οι οποίες περιελήφθησαν κατά τη γενική συνέλευσή τους σε ένα ψήφισμα.

ΠΗΓΗ: «Πρωινή»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!