Δ. Ικαρίας: Ημερίδα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμάτων

Ο Σύλλογος Ικαρίων Επιστημόνων, σε συνεργασία με το Δήμο Ικαρίας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στην Ικαρία: Ενημέρωση-Ευαισθητοποίηση των Πολιτών».

Σκοπό της ημερίδας αποτελεί η ενημέρωση των κατοίκων του νησιού από θεσμικούς και άλλους φορείς σχετικά με την παρούσα κατάσταση και τις προοπτικές της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ικαρία και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους μέσω στοχευμένων εργαστηρίων από ειδικευμένους εκπαιδευτές.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:30 στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου και περιλαμβάνει εισηγήσεις από προσκεκλημένους ομιλητές και τον Δήμο Ικαρίας, καθώς και συζήτηση με τους πολίτες. Την ημερίδα θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα την κομποστοποίηση.

Το βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τις 17:00 έως τις 20:00 στον ισόγειο χώρο του παλαιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου και θα επαναληφθεί την επόμενη μέρα, Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Ευδήλου για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής συμπεριλαμβανομένων και των Ραχών.

Τα βιωματικά εργαστήρια απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, επιπέδου εκπαίδευσης κ.λ.π.. Για την καλύτερη δυνατή οργάνωσή τους, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν να επικοινωνήσουν με την Ισιδώρα Κυρλαγκίτση τηλ. 6946500471, email: isikyrlagitsi@yahoo.gr.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΗΜΕΡΙΔΑ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!