Δ. Φυλής: Συντονισμένες ενέργειες κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο Δήμος Φυλής απολυμαίνει, σε καθημερινή βάση τις στάσεις και τους σταθμούς των Μέσων Μαζικής Μετακίνησης (ΜΜΕ), τα δημοτικά κτίρια, τις Πλατείες, τα Αστυνομικά Τμήματα, τον Υγειονομικό Σταθμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και χώρους σε συνοικίες που κατοικούν ΡΟΜΑ. Μάλιστα για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα των ψεκασμών χρησιμοποιεί οχήματα του Συνδέσμου Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ) που διαθέτουν κατάλληλα πιεστικά.

Εν τω μεταξύ οι υπηρεσίες του Δήμου εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς κοινό και η εξυπηρέτηση γίνεται τηλεφωνικά και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Από την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, ο Δήμος έχει καλέσει τους δημότες να μην προσέρχονται στο Δημαρχείο και στα ΚΕΠ, παρά για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους. Εξ άλλου, για να περιοριστούν οι συγχρωτισμοί μεταξύ των εργαζομένων και του στελεχικού δυναμικού, χρησιμοποιούνται το τηλέφωνο, οι εφαρμογές των βιντεοκλήσεων και το skype.

Εξ άλλου, για την υποστήριξη των ηλικιωμένων και των ατόμων που χρήζουν ειδικής προστασίας έχει επιστρατευτεί το Πρόγραμμα “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” , το οποίο διεύρυνε τον κύκλο των υπηρεσιών που προσφέρει, καλύπτοντας επείγουσες βιοτικές ανάγκες σε φάρμακα και τρόφιμα.

Βασική κατευθυντήρια γραμμή του Δήμου είναι η εφαρμογή της οδηγίας του ΕΟΔΥ “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”, την οποία είχε αρχίσει να εφαρμόζει αναβάλλοντας κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση σε δημοτικούς χώρους. Στο συγκεκριμένο ζήτημα ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ήταν κατηγορηματικός, επισημαίνοντας ότι αυτό που πρωτεύει είναι η προστασία της ζωής των συμπολιτών μας.

«Χρειάζεται αυτοπεριορισμός και αίσθημα ατομικής ευθύνης. Ο Δήμος θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αλλά για να αποδώσει η συλλογική προσπάθεια πρέπει να συμβάλει, ο καθένας μας, ατομικά», τόνισε ο Χρήστος Παππούς, ο οποίος δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στους αιρετούς και στους εργαζόμενους του Δήμου. «Όπως και οι υπόλοιποι λειτουργοί του Δημόσιου Τομέα, αποδεικνύουν, και πάλι ότι είναι παρόντες όταν τους χρειάζονται οι συνδημότες μας», πρόσθεσε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!