Δ. Φυλής: Συγκίνηση στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων 

Σε ατμόσφαιρα χαράς, συγκίνησης και ενθουσιασμού εγκαινιάστηκε την Κυριακή 12 Μαΐου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, η Στέγη του Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων  Φυλής. Το κτίριο παραχώρησε στο σύλλογο, ο Δήμος Φυλής, με απόφαση του Χρήστου Παππού, κάνοντας πράξη το όνειρό τους για την απόκτηση της δικής τους στέγης.

Η εξασφάλιση στέγης στον σύλλογο Επτανησίων αποτελεί συνέχεια της πάγιας πολιτικής της Διοίκησης του Χρήστου Παππού που αφορά στην ολόπλευρη στήριξη συλλόγων και φορέων και έχει  ως στόχο την ανάδειξη και την αναβάθμιση του πολιτισμού στην περιοχή.

«Για εμάς σήμερα είναι ημέρα χαράς και συγκίνησης, γιατί το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα» είπε η πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Δελαπόρτα αφού καλωσόρισε τον κόσμο και ευχήθηκε χρόνια πολλά. «Το Δ.Σ. Επτανησίων Φυλής ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού ο οποίος από την πρώτη στιγμή της ίδρυση του συλλόγου είναι δίπλα μας, με επιστέγασμα τώρα, την παραχώρηση αυτής της στέγης» υπογράμμισε η κ. Δελαπόρτα.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ευχήθηκε στο σύλλογο να είναι καλορίζικη η στέγη, να φιλοξενήσει πολλές εκδηλώσεις που θα προάγουν τον πολιτισμό στην περιοχή και να ενισχυθεί με πολλά νέα μέλη . «Έχουμε και άλλα να κάνουμε για τη στέγη των Επτανησίων. Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις μας στο κτίριο. Θα το οργανώσουμε το καλοκαίρι και από το Σεπτέμβρη η Στέγη θα γίνει έτσι όπως αρμόζει σε πολιτιστικό σύλλογο και δη των Επτανησίων» δεσμεύτηκε ο Χρήστος Παππούς ξαφνιάζοντας τους πάντες καθώς το κτίριο ανακαινίστηκε ριζικά για τις ανάγκες του συλλόγου.

Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος υπογράμμισε την έμπρακτη στήριξη που παρέχει η Δημοτική Αρχή στους συλλόγους υπογραμμίζοντας : «Ο Δήμαρχος έχει τονίσει σε όλες του τις ομιλίες πως δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στους συλλόγους και το αποδεικνύουμε έμπρακτα. Στο Ζεφυράκι μας, αυτός ο σύλλογος, είναι πλέον ο τρίτος που έχουμε και αφορά όλο το Δήμο. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά να εκτελέσουμε την οδηγία του Δημάρχου και να στηρίξουμε το σύλλογο Επτανησίων» είπε ο Γιάννης Μαυροειδάκος.

Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου και μέλος του συλλόγου Επτανησίων με καταγωγή από την Κέρκυρα Γιώργος Κούρκουλος έδωσε συγχαρητήρια στην πρόεδρο και το Δ.Σ. για την πλούσια δράση του συλλόγου, ευχήθηκε για την περαιτέρω ανάπτυξη του και υπογράμμισε πως «σε περιοχές σας τις δικές μας, έχουμε ανάγκη τον πολιτισμό που υπηρετούν και προάγουν σύλλογοι σαν τον δικό σας».

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος, υπογράμμισε την ριζική μεταμόρφωση του χώρου τονίζοντας πως «κάναμε όλοι μια φιλότιμη προσπάθεια και τώρα αυτό το κτίριο μετατράπηκε σε ένα χώρο που αξίζει στο σύλλογο. Είναι πλέον ένας χώρος που δίνει τη δυνατότητα στους επτανήσιους να παράξουν το έργο πολιτισμού για το οποίο συστάθηκαν σε σύλλογο».

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιώτα Παππά, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Κρητικός, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Γρίζας Γιώργος Καραϊσκάκης,  η Τοπική Σύμβουλος Ζεφυρίου και μέλος του ΔΣ των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Άννα Κουμερτά, ο πρόεδρος του συλλόγου Δροσούπολης Μιχάλης Ζουρίδης και ο πρόεδρος του συλλόγου Τσουκλιδίου Νίκος Νικολόπουλος.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος της Ευαγγελίστριας πατέρας Κωνσταντίνος Πρίμπας ενώ μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων ο σύλλογος πρόσφερε ανθοδέσμες στα μέλη της θεατρικής ομάδας και του χορευτικού του. Η βραδιά έκλεισε με ζωντανή μουσική και πλούσιο μπουφέ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΓΚΑΙΝΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ, ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!