Categories: Δήμοι

Δ. Φυλής: Παρουσιάστηκε ο απολογισμός του πρώτου έτους λειτουργίας της Αναπτυξιακής

Στον πετυχημένο απολογισμό από τον ένα χρόνο λειτουργίας της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Φυλής αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος Σταμάτης Πουλής.

Μιλώντας, το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου 2021, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, ο Σταμάτης Πουλής τόνισε ότι η Επιχείρηση βρίσκεται στην πρωτοπορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τεκμηρίωσε τη θέση αυτή με αριθμούς. Παρουσία του Δημάρχου Φυλής και Προέδρου της Επιχείρησης Χρήστου Παππού και του Αντιπροέδρου και αναπλ. Δημάρχου Βασίλη Γεωργιάδη είπε ότι η Αναπτυξιακή δείχνει μεγάλη εξωστρέφεια και ήδη, ένα χρόνο μετά τη λειτουργία της, έχει συνάψει 12 προγραμματικές συμβάσεις με 6 συνεργαζόμενους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη συμβολή της Αναπτυξιακής για την υλοποίηση τριών εμβληματικών και οραματικών έργων του Δήμου Φυλής, δηλαδή τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, Κέντρου Μεταφορών και Logistics  και ανέγερση Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.), μαζί με το νέο Διοικητικό Κέντρο του Δήμου Φυλής.

«Με τη βοήθεια του Δημάρχου, του Αντιπροέδρου και όλων των μελών του ΔΣ, αυτή τη στιγμή η Αναπτυξιακή επιβλέπει έργα συνολικής αξίας 17,92 εκατ. ευρώ, για τη διετία 2022-2023, που θα της αποφέρουν ακαθάριστα έσοδα 774 χιλ. ευρώ, χάρη στα οποία μπορεί να λειτουργήσει έως και το 2024 χωρίς να επιβαρύνει το Δήμο Φυλής, ούτε με ένα ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Πουλής, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην πιστοποίηση της Επιχείρησης από ανεξάρτητους ελεγκτικούς φορείς, στο ανώτατο επίπεδο διαχειριστικής και επιχειρησιακής επάρκειας.

Στην συμβολή του Σταμάτη Πουλή για την ανάδειξη της Αναπτυξιακής σε επιχειρησιακό βροχίονα και δίαυλο συνεργασίας και σύμπραξης με τους υπόλοιπους Δήμους της Χώρας, αναφέρθηκε, με θερμά λόγια, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, επισημαίνοντας το συνεχή αγώνα για την αλλαγή της φυσιογνωμίας του Δήμου, μέσα από την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών  δυνατοτήτων και εργαλείων.

«Ο Δήμος δραστηριοποιείται σε παράλληλους αναπτυξιακούς άξονες.

  • Θέλει να μετατρέψει τη Χωματερή σε Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ήδη υπέγραψε τις σχετικές συμβάσεις, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.
  • Να δημιουργήσει Κέντρο Μεταφορών στο κτήμα που βρίσκεται ανάμεσα στη Χωματερή και στην Αττική Οδό. Να προχωρήσει στην ανέγερση Φοιτητούπολης και νέου Διοικητικού Κέντρου στα Άνω Λιόσια.
  • Να αναβαθμίσει και να προστατέψει τον ορεινό όγκο της Δυτικής Πάρνηθας, μέσω της προγραμματικής σύμβασης που σύναψε, πριν από λίγες μέρες, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται σε μία Ολοκληρωμένη Στρατηγική για την Περιβαλλοντική και Οικονομική αναβάθμιση του Δήμου, που προσδοκούμε ότι θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στους συνδημότες μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παππούς που ανέλαβε να δώσει και την είδηση. «Ο Σταμάτης Πουλής αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου για να πολιτευτεί στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στη Δυτική Αττική, ώστε να μην προκύψουν κωλύματα και ασυμβίβαστα. Ωστόσο θα παραμείνει στο πλευρό μας, στηρίζοντας το όραμά μας, που τον έκανε, ουσιαστικά, πρώτα συνδημότη κι εν συνεχεία συνεργάτη μας», ανέφερε».

Στην άριστη συνεργασία του με το Σταμάτη Πουλή για την ανάπτυξη της Επιχείρησης αναφέρθηκε ο Βασίλης Γεωργιάδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλα τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη του Δήμου, τα οποία τη στηρίζουν, από τα πρώτα της βήματα. «Παίρνουμε δύναμη και στήριξη από το ΔΣ και τους εργαζόμενους του Δήμου, για να προσφέρουμε, όλοι μαζί, το καλύτερο στους συνδημότες μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με διαδικτυακές παρεμβάσεις τους,  στην πετυχημένη συνεργασία των Φορέων  τους με την Αναπτυξιακή του Δήμου Φυλής, αναφέρθηκαν οι Δήμαρχοι Σίφνου και Σερίφου Μαρία Ναδάλη και Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας Στάθης Ραγκούσης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Καλδής.

Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυροειδάκος, Σταμάτης Αβράμης και Ελένη Λιάκου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης και Φυλής Διονύσης Βλάχος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αχαρνών Γιάννης Μίχας, οι Διευθυντές του Δήμου Παντελής Βάμβουκας και Θανάσης Τουλούπας και άλλοι εργαζόμενοι.

Τη διαδικτυακή συνέντευξη, την οποία παρακολούθησαν διαδικτυακά ή δια ζώσης εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΜΕ, προετοίμασε, άψογα, ο υπεύθυνος του Γραφείου Δημάρχου Δημήτρης Στουραΐτης και παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος.

Comments are closed.


Recent Posts

Ακροδεξιά: Εμφιετζόγλου, Μπογδάνος, Βόβολης & υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής μαζί στις εκλογές

Τη δημιουργία μιας σύμπραξης δεξιών κομμάτων, αρνητών του κορωνοϊού ,ακροδεξιών μορφωμάτων και υποστηριχτών της Χρυσής Αυγής  ανακοίνωσε χτες ο Πρόδρομος…

7 λεπτά ago

Νίκος Μουτσινάς: Παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει σήμερα ο Νίκος Μουτσινάς από το θεραπευτήριο Υγεία, στο οποίο νοσηλεύεται από τη Δευτέρα. Η υγεία…

14 λεπτά ago

Πέτρος Φιλιππίδης: Θα δώσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την καταδίκη

Αποφασισμένος να δώσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, λίγο καιρό μετά την πρωτόδικη απόφαση από το…

19 λεπτά ago

Kαταγγέλλει εκστρατεία σπίλωσης ο Π. Δημητράς

Για συνέχιση της εκστρατείας σπίλωσής του κάνει λόγο ο Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, σε…

22 λεπτά ago

Συνάντηση του πρωθυπουργού με την υπουργό Υγείας Αν. Κοτανίδου

Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς δέχθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου την υπουργό Υγείας Αναστασία Κοτανίδου, η οποία τον ενημέρωσε για…

29 λεπτά ago

«Υπόγειες διαδρομές Δήμου Πειραιά και Αποκεντρωμένης για να περάσει ο ΟΕΥ»

Μέσα από υπόγειες διαδρομές επιχειρεί για τρίτη φορά ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης να περάσει τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής…

31 λεπτά ago