Δ. Φυλής: Μέτρα προστασίας για την επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα θρανία

Ενισχυμένα μέτρα προστασίας των διδασκόντων και των μαθητών της Γ’ Λυκείου από τον κορονοϊό, εν όψει την επανέναρξης των μαθημάτων, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, λαμβάνει ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας.

Ήδη ο Νίκος Χατζητρακόσιας έχει ετοιμάσει ατομική συσκευασία με υγειονομικό υλικό για κάθε μαθητή. Η συσκευασία περιλαμβάνει γάντια, μάσκες, απολυμαντικό και αντισηπτικά μαντήλια, αλλά και κάτι που έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία: Τις ευχές του Δημάρχου Χρήστου Παππού και του Νίκου Χατζητρακόσια για καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Παράλληλα λαμβάνονται μέτρα απολύμανσης και καθαριότητας και ειδικότερα:

  • Κατά το διάστημα που παρέμειναν κλειστά τα σχολεία έγιναν οι αναγκαίες συντηρήσεις κτιρίων.
  • Πραγματοποιείται γενική καθαριότητα και θα διατεθεί επιπλέον υλικό καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.
  • Ενισχύονται με προσωπικό καθαριότητας, από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Το τριήμερο πριν από την έναρξη των μαθημάτων θα γίνει εκτεταμένη απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο στα σχολικά κτίρια, ενώ συνεργεία του Δήμου θα απολυμάνουν τους αύλειους  χώρους.
  • Θα επιχορηγηθούν οι σχολικές μονάδες για την αντιμετώπιση λειτουργικών εξόδων (γραφική ύλη κ.λ.π.), αλλά και για την αγορά υγειονομικού υλικού.
  •  

Η δουλειά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν τελειώνει με την έναρξη των μαθημάτων στη Γ’ Λυκείου. Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή θα παραμείνει σε εγρήγορση για τη στήριξη των μαθητών της Γ’ Λυκείου και την  προετοιμασία των Πανελλαδικών. Παράλληλα προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο επιστροφής στα μαθήματα και των άλλων τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , εάν και εφ’ όσον αποφασιστεί από τα αρμόδια Υπουργεία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ, ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!