Δ. Φυλής: Δωρεάν ιατροφαρμακευτική ιδιωτική ασφάλιση για 5.050 μαθητές - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
17
Νοέμβριος
Back

Δ. Φυλής: Δωρεάν ιατροφαρμακευτική ιδιωτική ασφάλιση για 5.050 μαθητές

Ο Δήμος Φυλής προχώρησε σε μία νέα δράση κοινωνικής ευθύνης. Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή ξεκινά πρόγραμμα με δωρεάν ιατροφαρμακευτική, ιδιωτική ασφάλιση για τους 5.050 μαθητές των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.

Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία, για την γιγάντια αυτή προσπάθεια λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών, ανήκει στον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Γιάννη Κρεμύδα και ελήφθη με σκεπτικό ότι η υγειονομική κρίση αύξησε τα ποσοστά ανεργίας και αποδυνάμωσε, οικονομικά, τα νοικοκυριά, στερώντας τα από την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.

Μέχρι πότε ισχύει η κάλυψη

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, που έγιναν σε συνεργασία με μεγάλη Ασφαλιστική Εταιρία, αφορούν όλους τους μαθητές και καλύπτουν μόνιμη ολική ή μερική ανικανότητα από ατύχημα, καθώς και ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα ή έκτακτη ασθένεια.

Η κάλυψη ισχύει κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, των εκπαιδευτικών εκδρομών και περιπάτων, καθώς και την διαδρομή των μαθητών από και προς τα σχολεία, μία ώρα πριν την έναρξη και μία ώρα μετά το πέρας των μαθημάτων. Ήδη οι περισσότεροι γονείς έχουν λάβει και συμπληρώσει την σχετική υπεύθυνη δήλωση και η ανταπόκρισή τους είναι θετική.

Δ. Φυλής

Γιάννης Κρεμύδας

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας τόνισε:

«Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και αποτελεί υποχρέωσή μας να τη διασφαλίζουμε για τα παιδιά μας. Με τη σκέψη ότι πολλοί γονείς δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, προχωρήσαμε στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών σε ότι αφορά την παρουσία τους στα σχολεία, καθώς εκεί περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους και δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος κάποιου ατυχήματος στα διαλείμματα.

Ήταν πραγματικά μια δύσκολη προσπάθεια, λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών, ωστόσο όπου υπάρχει θέληση, βρίσκουμε πάντα τη δύναμη να τα καταφέρουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχή της έκβαση και, ιδιαίτερα για μια ακόμα φορά, τον Δήμαρχό μας Χρήστο Παππού, γιατί χωρίς τη δική του σταθερή και ακλόνητη θέση «προτεραιότητα στην Παιδεία», τίποτε δε θα ήταν κατορθωτό».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη των παροχών στη δημόσια εκπαίδευση και τα σχολεία του Δήμου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!