δ-φυλής-αυστηρές-κυρώσεις-και-πρόστιμ-1156492
ΔΗΜΟΙ | 27.03.2023 | 16:00

Δ. Φυλής: Αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για τη στάση και στάθμευση στις λωρίδες διέλευσης τυφλών

Αυστηρές προειδοποιήσεις  για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επάνω στις  λωρίδες  διάβασης  τυφλών, με την επισήμανση ότι “Η παράβαση επιφέρει τις ανάλογες κυρώσεις και πρόστιμα” διανέμει αυτό το διάστημα στα αυτοκίνητα των οδηγών  που σταθμεύουν παράνομα η  Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Φυλής.

Το πρόβλημα που παρατηρείται είναι έντονο σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες του Δήμου Φυλής που έχουν δημιουργηθεί  λωρίδες για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας με προβλήματα όρασης.

Ο Δήμος Φυλής και η Δημοτική Αστυνομία έχουν αναλάβει πρωτοβουλία  ενημέρωσης , προκειμένου να κατανοήσουν όλοι οι οδηγοί συμπολίτες και ιδιαίτερα εκείνοι που τυχόν δεν γνωρίζουν,  τη χρησιμότητα και την αξία των λωρίδων  όδευσης και διέλευσης τυφλών.

“Απευθύνουμε έκκληση στους συνδημότες μας να σεβαστούν  το αυτονόητο δικαίωμα  των συνανθρώπων μας  που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης .  Την ελεύθερη διέλευση  που απολαμβάνουμε όλοι, εμείς, που έχουμε το προνόμιο, να μη μας τη στερεί η ζωή”,  σημειώνει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα επικρατήσει η ανθρωπιά και θα τηρηθεί ο νόμος, του οποίου η παράβαση τιμωρείται με νομικές κυρώσεις και αυστηρά πρόστιμα.