Δ. Φυλής: Αναβαθμίζει με ίδιους πόρους τους αύλειους χώρους των Νηπιαγωγείων

Αναφερόμενος στο έργο ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, επισημαίνει πως: «Η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός των σχολικών υποδομών μας, αποτελούν για τη δημοτική Αρχή έργα υψηλής προτεραιότητας, γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις μας είναι αδιάκοπες. Στα Νηπιαγωγεία μας, τους τόπους κοινωνικοποίησης των νηπίων, διαμορφώνουμε σύγχρονες παιδικές χαρές για ασφαλές παιχνίδι και άθληση, στους οποίους θα απολαμβάνουν τις ώρες του διαλείμματος αλλά και των αθλοπαιδιών τους. Μετατρέπουμε το προαύλιο κάθε Νηπιαγωγείου σε μια ‘Παιχνιδούπολη’, γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν το σχολείο και να το συνδυάσουν με ευχάριστα συναισθήματα στα πρώτα τους εκπαιδευτικά βήματα»

Στην περιοχή του Ζεφυρίου αποδόθηκαν ήδη προς χρήση οι ανακαινισμένες παιδικές χαρές σε τρία Νηπιαγωγεία (1 ο , 2 ο και 4 ο ), στα Άνω Λιόσια σε δύο Νηπιαγωγεία (2 ο στην περιοχή του Αγ. Νικολάου και 3 ο στην Δροσούπολη), ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανακατασκευή της παιδικής χαράς του προαύλιου στο Νηπιαγωγείο Φυλής και στο 9 ο Νηπιαγωγείο άνω Λιοσίων.

Το αποτέλεσμα έχει ενθουσιάσει τις παιδαγωγούς που αδημονούν να εφαρμόσουν νέες μεθόδους εκπαίδευσης, στους ανανεωμένους αύλειους χώρους, οι οποίοι προσφέρονται και ιδανικά για την περίοδο της τήρησης των αυστηρών μέτρων υγιεινής στα σχολεία, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η σχετική μελέτη ανακαίνισης των αίθριων χώρων των Νηπιαγωγείων συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, τα συνεργεία της οποίας διεκπεραιώνουν αποτελεσματικά έναν μεγάλο όγκο δουλειάς, που θα εκτελεστεί σε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε δύσκολες περιόδους, προκειμένου να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των νηπίων μας, παρεμβαίνοντας μέσα στις σχολικές αυλές, εκεί όπου αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και τα οφέλη αυτού του έργου δεν περιορίζονται στη δημιουργία ενός ευχάριστου, λειτουργικού και καλαίσθητου περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε δυναμικά με έργα πνοής για τη νέα γενιά», τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας. Η δαπάνη του έργου χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!