Δ. Φιλοθέης-Ψυχικού: 86% των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Οι μαθητές/τριες των δημόσιων Λυκείων του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού επιβεβαιώνουν για άλλη μία χρονιά τη συνέπεια στον στόχο τους.

Παραμένει εντυπωσιακό το υψηλό επίπεδο μάθησης, καθώς οι μαθητές των δημόσιων σχολείων έδειξαν τι αξίζουν με δώδεκα ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω από τα Πανελλήνια ποσοστά :

  • Συγκεκριμένα από τα τρία Λύκεια πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι 219 με ποσοστό επιτυχίας 86% ενώ το πανελλήνιο ποσοστό επιτυχίας άγγιξε φέτος το 74%.

100% επιτυχία για το Λύκειο Φιλοθέης ! ένα ποσοστό που ξεπερνάει ιδιωτικά και πρότυπα Λύκεια. Οι μαθητές αυτού του σχολείου κατάφεραν να περάσουν όλοι στο κατώφλι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους 9 στους 10 να επιτύχουν σε ΑΕΙ!

Το Λύκειο Φιλοθέης τα τελευταία χρόνια έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη στην ποιότητα εκπαίδευσης. Τα στατιστικά στοιχεία από το αρχείο της εφημερίδας μας το αποδεικνύουν περίτρανα. Μέσα σε δυο χρόνια το σχολείο έχει διπλασιάσει τους μαθητές του. Συγκεκριμένα το 2016 οι απόφοιτοι ήταν μόλις 42 και επίσης είχε «πιάσει» και τότε το ποσοστό του 100%. Το 2017 ο αριθμός των μαθητών της Γ΄ Λυκείου ανεβαίνει στους 53 από τους οποίους οι 52 πετυχαίνουν στις Πανελλαδικές.

Φέτος οι μαθητές ανέρχονται στους 82 αύξηση που πλησιάζει μέσα σε δύο χρόνια το 100% και καταφέρνει τριπλή επιτυχία: κατά πρώτον έχει την πρώτη μαθήτρια Τσιρογιάννη Άννα που περνάει στην Ιατρική Αθηνών με 19.100 μόρια, δεύτερον εισάγονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι 82 μαθητές του και το πιο σημαντικό οι 9 στους 10 καταφέρνουν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και μάλιστα οι περισσότεροι σε σχολές όπως Νομική, Ιατρική, Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Φιλολογία και Οικονομικές!

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι το μόνο από τα τρία Λύκεια που έχει επιτυχόντες στο Τρίτο Πεδίο που αφορά Επιστήμες Υγείας και Ζωής.

82% επιτυχία για το Λύκειο Ψυχικού !, 8 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τα αποτελέσματα πανελληνίως (74%). Άνοδος στα ποσοστά επιτυχίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είχε και το Λύκειο Ψυχικού, το οποίο τα τρία τελευταία χρόνια πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.Το ποσοστό της επιτυχίας του είναι 6,6% πάνω από τα περσινά.

Από τους 61 υποψηφίους πέρασαν σε ΑΕΙ – ΤΕΙ οι 50. Πιο συγκεκριμένα, από τους 50 υποψήφιους πέτυχαν 34 σε ΑΕΙ  (ποσοστό 68%), και 16 σε ΤΕΙ (ποσοστό 32%).  Στα ΑΕΙ τα στατιστικά στοιχεία ανά προσανατολισμό έχουν ως εξής: 1Ο πεδίο Ανθρωπιστικές  Σπουδές, πέτυχαν οι 11 από τους 20 τελειόφοιτους (ποσοστό επιτυχίας 55%),  2Ο πεδίο Θετικές Σπουδές, πέτυχαν οι 13 από τους 18 τελειόφοιτους (ποσοστό 72%) και 4Ο πεδίο Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής πέτυχαν οι 12 από τους 17 τελειόφοιτους (ποσοστό 71%).

Η Διευθύντρια κυρία Ελένη Μουρδουκούτα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Ψυχικού συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου, καθώς επίσης και τις οικογένειές τους, για την επιτυχή εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους εύχονται καλή ακαδημαϊκή πορεία.

75% επιτυχία για το Λύκειο Νέου Ψυχικού !, παρόμοιο σχεδόν με το πανελλήνιο. Τα στοιχεία που έχουμε για το Λύκειο Νέου Ψυχικού είναι λιγοστά. Και παρά τις επανειλημένες προσπάθειές μας  η Διεύθυνση του σχολείου δεν επικοινώνησε μαζί μας έτσι ώστε να έλθουμε σε επαφή με τους αριστεύσαντες και  να δημοσιοποιήσουμε, εφόσον το επιθυμούσαν, ονόματα και φωτογραφίες.

Ωστόσο ενημερώνουμε ότι από τους 107 μαθητές που διαγωνίστηκαν στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασαν σε ΑΕΙ – ΤΕΙ οι 78 και να υπενθυμίσουμε ότι τις προηγούμενες χρονιές τα ποσοστά επιτυχίας του σχολείου περνούσαν κατά πολύ αυτά της χώρας, ενώ από το 2011 μέχρι το 2015 την πρωτιά σε μόρια την «έπιανε» πάντα κάποιος μαθητής/τρια αυτού του σχολείου.

Στο 1Ο πεδίο Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες πέτυχαν οι 18 από τους 35 τελειόφοιτους (ποσοστό επιτυχίας 51%)  στο 2Ο πεδίο Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες πέτυχαν οι 42 από τους 45 τελειόφοιτους (ποσοστό 93%) και στο 4Ο πεδίο Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής πέτυχαν οι 18 από τους 27 τελειόφοιτους (ποσοστό 67%).

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές & μαθήτριες του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού που μετά από μια σκληρή και κοπιαστική προσπάθεια, ανταμείφθηκαν πλήρως και κατάφεραν να κερδίσουν με την αξία τους μια θέση στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ανοίγοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή και τη σταδιοδρομία τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!