Δ. Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας: Τι απαντά στα «κιτρινόμαυρα» εξώδικα και μηνύσεις

Μια μια σκληρή ανακοίνωση που παρουσιάζει το χρονικό των γεγονότων, απάντησε ο δήμος Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνας  στα εξώδικα και τις μηνύσεις για το θέμα του γηπέδου, που δέχτηκε από οπαδούς της ΑΕΚ και την κατασκευαστική «Δικέφαλος ΑΕ».

Συγκεκριμένα στην ανάκοινωση – απάντηση της, η δημοτική αρχή αναφέρει:

«Τα εξώδικα που απέστειλε η Δικέφαλος ΑΕ στον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και τη Διευθύντρια τεχνικών έργων και οι μηνύσεις που ακολούθησαν από «ανεξάρτητους φίλους της ΑΕΚ», αποτελούν ένα ακόμη επεισόδιο στην φάρσα που παίζεται σε βάρος της κοινής γνώμης με τίτλο «Για όλα φταίει ο Δήμος».

Μια φάρσα που εδώ και τρία χρόνια έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή ομηρεία της πόλης και της δημοτικής αρχής, δυστυχώς με την ανοχή της πολιτείας. Μέχρι σήμερα μετράμε δεκάδες βιαιοπραγίες, τραμπουκισμούς και βανδαλισμούς, χιλιάδες απειλητικά μηνύματα, καθημερινά υβριστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί τέσσερα χρόνια δεν μπόρεσε να διοργανωθεί δημόσια συζήτηση για το θέμα είτε από το Δήμο είτε από άλλους φορείς.

Για όποιον στοιχειωδώς θυμάται, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρηματικά συμφέροντα ντύνονται με τα χρώματα ομάδων και χρησιμοποιούν τον οπαδικό φανατισμό προς όφελός τους.

Για όποιον στοιχειωδώς σκέπτεται, θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά. Ο Δήμος δεν πρόκειται να σταματήσει να αγωνίζεται για να περιφρουρήσει το συμφέρον της πόλης. Πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να παρανομήσει όπως ζητάει με το εξώδικό της η Δικέφαλος.
Το θέμα με τις υψομετρικές μελέτες το απαντήσαμε πολλές φορές και στη συνέντευξη τύπου. Η Δικέφαλος εμφανίζει διαφορετικούς δρόμους από τους σημερινούς και απαιτεί από τον Δήμο να εγκρίνει τα υψόμετρα του γηπέδου από τους μελλοντικούς αυτούς δρόμους χωρίς να υπάρχει ούτε εγκεκριμένη μελέτη, ούτε αδειοδοτημένο έργο για την υπογειοποίηση των δρόμων. Αυτό στην Ελλάδα και με βάση την ελληνική νομοθεσία ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Επιπλέον ο ρόλος του Δήμου σε αυτή την περίπτωση είναι γνωμοδοτικός και όχι εγκριτικός.

Για όποιον ξέρει να διαβάζει, ας ανοίξει την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (Οδηγός υπηρεσιών, τεύχος 4α σελ.23, Τροποποίηση υφιστάμενων υψομετρικών) για να επιβεβαιώσει την διαδικασία. Το βεβαιώνουν και χθεσινές δηλώσεις manager, που μετέτρεψε την «παράβαση καθήκοντος του Δήμου» σε «νομικό κενό».

Γνωρίζουμε ότι δεν θα σταματήσουν εδώ. Έχουν αποδείξει ότι τους χρειάζεται ένας αποδιοπομπαίος τράγος για να φορτώνουν τις δικές τους ενέργειες και να συσπειρώνουν τους φιλάθλους που εύλογα αγωνιούν για την ανέγερση του γηπέδου.
Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Καλούμε την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τους συλλογικούς και επιστημονικούς φορείς και κάθε ελεύθερα και δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη να απομονώσει και να καταδικάσει την προσπάθεια να εκφοβισθούν και να εκβιαστούν οι αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΓΗΠΕΔΟ, ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ΑΕΚ, ΕΞΩΔΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!