Δ. Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας: Απέλυσε τρεις συμβασιούχους -Καταγγελία ΔΑΣ-ΟΤΑ

Η δημοτική αρχή Ν. Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να μην ανανεώσει την σύμβαση σε 3 παρατασιούχους με την αιτιολογία ότι δούλευαν στο πράσινο. Όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Φιλαδέλφειας «η δημοτική αρχή στέλνει στην ανεργία 3 εργαζόμενους  καταστρατηγώντας την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ζητούσε την μετατροπή όλων των συμβάσεων όλων των εργαζομένων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η δημοτική αρχή προετρεξε να δώσει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στη κυβέρνηση ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένας προβληματισμός και σε επίπεδο ΚΕΔΕ για το ποιους συμβασιούχους αφορά η τροπολογία». «Δεν είναι δυνατόν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ ΝΦΧ, «από την μια να κατηγορείς την κυβέρνηση ότι η τροπολογία φέρει απολύσεις και από την άλλη να τρέχεις πρώτος να απολύεις εργαζόμενους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (5/7/2017) η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των 3 συναδέλφων συμβασιούχων παρατασιούχων στο πράσινο με την αυθαίρετη δικαιολογία ότι δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της πρόσφατης τροπολογίας της κυβέρνησης. Η δημοτική αρχή στέλνει στην ανεργία 3 εργαζόμενους καταστρατηγώντας την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητούσε την μετατροπή ΟΛΩΝ των συμβάσεων ΟΛΩΝ των εργαζομενων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Η Δημοτική Αρχή προέτρεξε να δώσει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στην κυβέρνηση παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας προβληματισμός και σε επίπεδο ΚΕΔΕ για το ποιούς εργαζόμενους συμβασιούχους αφορά η τροπολογία..

Δεν είναι δυνατόν απο την μιά (και σωστά) να κατηγορείς στις ομιλίες ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης φέρνει απολύσεις και απο την άλλη να τρέχεις πρώτος να απολύεις εργαζόμενους.

ΖΗΤΑΜΕ

Να παρθεί πίσω η απόφαση των απολύσεων

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!