Δ. Φιλαδέλφειας: Παράνομες κάμερες σε εργασιακό χώρο και στοχοποίηση εργαζομένων από αντιδήμαρχο

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας σύμφωνα με το ΜΕΤΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία , η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε κάμερες παρακολούθησης στον εργασιακό χώρο του γκαράζ-αμαξοστάσιο, με τη δικαιολογία των επαναλαμβανόμενων κλοπών. Όταν δόθηκε εντολή από τ δήμαρχο οι κάμερες να αφαιρεθούν, μετά από αίτημα των εργαζομένων, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, αφού πρώτα απείλησε το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και το Σωματείο, συνέταξε γραπτή αναφορά εις βάρος του μέλους του Σωματείου, Γιώργου Ορταντζόγλου, και του Χρήστου Χατζηκωνσταντή, για την αποξήλωση των καμερών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από το 2016 η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να υλοποιήσει την τοποθέτηση καμερών σε εργασιακούς χώρους, όπως το Δημαρχείο, το Νεκροταφείο και σε Σχολεία.

Ωστόσο μετά από παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων, καθώς και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, αποτρέψαμε αυτή τους την επιμονή.

Η επιθυμία τους όμως επισφραγίστηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο και ένα μήνα πριν παραδώσουν τη Διοίκηση, με τον χειρότερο τρόπο, τοποθετώντας κάμερες παρακολούθησης στον εργασιακό χώρο του γκαράζ-αμαξοστάσιο, με τη δικαιολογία των επαναλαμβανόμενων κλοπών.

Την Πέμπτη 25/7/2019, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Σωματείου με τον Δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος δήλωσε πως δεν γνώριζε (πολύ αμφιβάλλουμε) για την τοποθέτηση καμερών στο αμαξοστάσιο και παρουσία όλων, έδωσε εντολή στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού να τις βγάλουν. Όπως κι έγινε, με παρουσία μελών του Δ.Σ. του Σωματείου.

Δύο μέρες μετά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Ανανιάδης, αφού πρώτα απείλησε το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και το Σωματείο, συνέταξε γραπτή αναφορά εις βάρος του μέλους του Σωματείου, Γιώργου Ορταντζόγλου, και του Χρήστου Χατζηκωνσταντή, για την αποξήλωση των καμερών.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του κ. Ανανιάδη στην εν λόγω αναφορά, δηλώνουμε ότι:

Από την αρχή που πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των οχημάτων στο νέο αμαξοστάσιο, είχαμε πολλά κρούσματα κλοπών μεγάλης αξίας, οπότε δεν ήταν πρώτη φορά.

Η ιδιωτική φύλαξη που είχε οριστεί στο νέο χώρο του γκαράζ, δεν ήταν παρούσα διότι η σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρία είχε λήξει από την 09/7/2019, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι ξέφραγο αμπέλι.

Κατά καιρούς και όταν δεν υπήρχε σύμβαση με ιδιωτική εταιρία, η υπηρεσία έβαζε εργαζόμενους από την καθαριότητα να εκτελούν χρέη φυλάκων (!?) τις βραδινές ώρες, και ενώ δεν είχε εγκατασταθεί συναγερμός.

Τα περισσότερα οχήματα είναι εκτεθειμένα στον περιβάλλοντα χώρο και προσβάσιμα από οποιονδήποτε διασχίζει την πεζογέφυρα. Οι εν λόγω κάμερες δεν εστίαζαν στα απορριμματοφόρα και ως εκ τούτου οποιαδήποτε καταγραφή δεν αφορά στην προστασία τους. Οπότε μάταια ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ. Ανανιάδης προσπαθεί να βρει φτηνές δικαιολογίες και εξιλαστήρια θύματα.

Γιατί δεν ενημέρωσαν τους μηχανικούς αυτοκινήτων και όλο το προσωπικό, εργάτες – οδηγούς για τις κάμερες; Γιατί δεν υπήρχε ταμπέλα, όπως συνηθίζεται, ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται, ακόμη και εν ώρα εργασίας; Γιατί η οθόνη- μόνιτορ είναι στον χώρο που στεγάζονται και εργάζονται οι μηχανικοί;

Γιατί όταν άνοιξαν οι προσλήψεις στα ανταποδοτικά δεν ζήτησε ο δήμος φύλακες για να καλύψει τις ανάγκες αυτές;

Ως Σωματείο καταγγέλλουμε τον Αντιδήμαρχο κ. Ανανιάδη, για την ψευδή, αντεργατική και στοχοποιημένη αναφορά που κατέθεσε και τον γενικότερο εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής για το θέμα των καμερών.

Καλούμε τον Δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο, να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια και ως Διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η πραγματική φύλαξη γίνεται μόνο με φυσική παρουσία και όχι με κάμερες. Οι κάμερες καταγράφουν το γεγονός και μόνο, ενώ η φύλαξη ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ τις δολιοφθορές και τις κλοπές!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΜΕΣΑ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!