Δ.Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας: Πώς διαμορφώνονται τα «στρατόπεδα» ενόψει β’ γύρου

Σε σκληρό πόκερ αναμένεται να εξελιχθεί η «μάχη» στο δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής μεταξύ του Γιάννη Βούρου και του Άρη Βασιλόπουλου.

Ο τρίτος των εκλογών της περασμένης Κυριακής, Παντελής Γρετζελιάς, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Βούρου. Η τελική απόφαση Γρετζελιά διαμορφώνει εκ των πραγμάτων και την κεντρική συμμαχία.

Η παράταξη Πολιτών Πολιτεία του κ. Γρετζελιά έχει εκλέξει 10 δημοτικούς συμβούλους και το Ξανά Μαζί έχει εκλέξει άλλους έξι. Έτσι, υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμμαχία των 16 συμβούλων (εάν δεν υπάρξουν διαρροές από το στρατόπεδο Γρετζελιά…) σε ένα δημοτικό συμβούλιο το οποίο λαμβάνει αποφάσεις με 18 ψήφους (απόλυτη πλειοψηφία), με λιγότερες εάν δεν υπάρχει παρουσία και των 33 συμβούλων και με τον Χρήστο Κοπελούσο να έχει πει ότι είναι πιθανό στο δεύτερο γύρο να στηρίξει τον Άρη Βασιλόπουλο.

Αντίθετα, η παράταξη του Χάρη Τομπούλογλου επισήμως έδωσε το μήνυμα της ψήφου «κατά συνείδηση» στις επαναληπτικές της Κυριακής. Ωστόσο, δεκάδες πολίτες μεταφέρουν το κλίμα και οι παρασκηνιακές κατευθύνσεις είναι υπέρ του Άρη Βασιλόπουλου.

Ενισχυτική αυτών των πληροφοριών είναι η ανακοίνωση που εξέδωσαν τέσσερα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Τομπούλογλου: Οι κ.κ. Χάρης Τσούλας, Τάκης Αθανασόπουλος, Νούλη Βαλάκου και Χρήστος Τριανταφύλλου υπογράφουν την παρακάτω ανακοίνωση, ως απάντηση στη στήριξη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας προς τον Γιάννη Βούρο:

«Η ανακοίνωση της ΔΗΜ. Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που είδε το φως της δημοσιότητας και στηρίζει συγκεκριμένο υποψήφιο εν όψει του δεύτερου γύρου των Δημοτικών εκλογών στην Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα έγινε εν αγνοία μας, διότι ουδέποτε συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης για να λάβει σχετική απόφαση. Επομένως η ανακοίνωση που εκδόθηκε δεν μας αντιπροσωπεύει».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΟΥΡΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!