Δ.Ευρώτα: Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες αποκατάστασης των ζημιών από τη θεομηνία

Ικανοποιημένος φαίνεται ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης από την σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, μετά από την πρωτοβουλία του Βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρου Αραχωβίτη.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα εξέθεσε στον Υπουργό τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν από την πρόσφατη θεομηνία και έπληξαν την περιοχή σε αστικό (οικίες, επιχειρήσεις κ.λ.π),αγροτικό, κτηνοτροφικό κεφάλαιο, καθώς σε υποδομές και αγροτική οδοποιία.
Συμφωνήθηκε να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στο Δήμο μετά την καταγραφή και την τεχνική περιγραφή των άμεσων και αναγκαίων έργων αποκατάστασης των ζημιών στις πληγείσες Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες.

Επίσης να μην υπάρξει καμμία ανοχή σε περιπτώσεις που προκλητικά έκλεισαν ρέματα με προσπορισμό προσωπικού οφέλους και αποτέλεσμα να καταστρέφονται οικισμοί και περιουσίες πολιτών.

Συμπερασματικά εν αναμονή του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης συμφωνήθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών να συνδράμει με έκτακτη χρηματοδότηση τον Ευρώτα.
Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις υπηρεσίες και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για την καταγραφή και την τεχνική περιγραφή των έργων ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης όπου θα τεθούν μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων καθώς και μέτρα ανακούφισης, όπως το πάγωμα εισφορών και δανείων, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π
Ήδη συμφωνήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να πραγματοποιηθεί άμεσα επίσκεψη στον Δήμο Ευρώτα, ώστε σε κοινή σύσκεψη με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους αγρότες να ανακοινωθούν τα μέτρα οικονομικής αποζημίωσης των αγροτών.

Τέλος την Πέμπτη ο Δήμαρχος Ευρώτα αναχωρεί σε προγραμματισμένη επίσκεψη στις Βρυξέλλες και αναμένεται να θέσει στην αντιπροσωπεία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία την τρίτη συνεχόμενη τα τελευταία χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του ο Δήμαρχος θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα για τον συντονισμό και την παρακολούθηση της προσπάθειας αποκατάστασης των ζημιών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΘΕΟΜΗΝΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!