Δ. Ευρώτα: Ενημέρωση για τις ζημιές από την πρόσφατη πλημμύρα

Ανακοίνωση σχετικά με την πρόσφατη πλημμύρα και τις ζημιές που δημιουργήθηκαν εξέδωσε ο δήμος Ευρώτα.

Για ζημιές σε κατοικίες και οικοσκευές:

Προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία, καλούνται οι πολίτες που πλήγηκε η κατοικία τους να υποβάλλουν άμεσα  στο Δημαρχείο στη Σκάλα (κα Μαυροματίδη τηλ. 2735360030) αίτηση και λοιπά δικαιολογητικά (Εκκαθαριστικό σημείωμα φορ. έτους 2016, Ε1 φορ. έτους 2016, Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, Πιστοποίηση αναπηρίας (εφόσον υπάρχει), Αστυνομική Ταυτότητα, Αντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού)

Με απόφαση  του Δημάρχου Ευρώτα έχει συγκροτηθεί η προβλεπόμενη Επιτροπή για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών στις κατοικίες και τις οικοσκευές.

Η οικονομική ενίσχυση, αφορά απλές επισκευαστικές εργασίες των  κατοικιών, αντικατάσταση της οικοσκευής, κάλυψη βασικών βιοτικών στεγαστικών και επιτακτικών αναγκών (αρμόδια υπηρεσία: Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Ευρώτα).

Η απαιτούμενη διαδικασία και οι προδιαγραφές υπολογισμού ενίσχυσης οικογενειών ή μεμονωμένων ατόμων που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές αναλύονται στην Π2/οικ. 2673-29/08/2001 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1185Β/2001).

Για  ζημιές σε επιχειρήσεις :

Οι επιχειρήσεις (βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και άλλες επιχειρήσεις) που επλήγησαν από  τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις της 15 & 16 – 11- 2017, να απευθυνθούν άμεσα στο Γραφείο Κίνησης (απέναντι από την Ένωση) στη Σκάλα (κα Γκορίτσα 2735042254), προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Στη συνέχεια οι αιτήσεις θα διαβιβαστούν στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας για να γίνει καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών από τις αρμόδιες επιτροπές της Περιφέρειας (Άρθρο 36 του Ν.2459/1997 (ΦΕΚ Α/17) και αριθμ 20725/Β. 979/10-5-11 απόφαση Υπουργού Οικονομικών «Καθορισμός διαδικασιών για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 36 του Νόμου 2459/1997»).

Τα παραπάνω αφορούν ζημιές  σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης τα οποία καταγράφηκαν ως ολοσχερώς κατεστραμμένα.

Για τον προσδιορισμό του ύψους της ζημίας από τις αρμόδιες  επιτροπές, θα διενεργηθεί επιτόπια αυτοψία και θα ζητηθεί στη συνέχεια η υποβολή εκ μέρους των πληγεισών επιχειρήσεων, στοιχείων και δικαιολογητικών τα οποία βοηθούν στην αντικειμενική εκτίμηση της ζημίας.

Επισημαίνεται ότι προϋπόθεση για την αποζημίωση των επιχειρήσεων αποτελεί η οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής.

Για ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες (ηρτημένη παραγωγή και Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις-ΠΣΕΑ)

Οι παραγωγοί να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α.

Ημερομηνία λήξης δηλώσεων ΕΛ.Γ.Α.: 1-12 – 2017

Ημερομηνία λήξης δηλώσεων Κ.Ο.Ε. (ΠΣΕΑ) : 01-12 – 2017

Για ζημιές σε λοιπά κτίσματα:

Οι πληγέντες να απευθύνονται άμεσα  στο Γραφείο Κίνησης (απέναντι από την Ένωση) στη Σκάλα (κα Γκορίτσα 2735042254), προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές και να εξετασθεί η οριοθέτηση της πληγείσα περιοχής.

Παρακαλούνται οι πληγέντες, μέχρι να καταγραφούν οι ζημιές από τις αρμόδιες επιτροπές, να έχουν βγάλει φωτογραφίες (εάν είναι εφικτό), και να μην απομακρύνουν τις κατεστραμμένες οικοσκευές.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ, ΖΗΜΙΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!