Δ. Ελαφονήσου: Συνελήφθη και ξάδελφος του δημάρχου για την απάτη

Σε δεύτερη σύλληψη, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές στη Λακωνίας, μετά από εκείνη του δημάρχου Ελαφονήσου Χαράλαμπου Λιάρου, για την απάτη με την πώληση δασικών εκτάσεων στην περιοχή.

Πρόκειται για μέλος της οικογένειάς του δημάρχου και συγκεκριμένα ξάδερφο του, ο οποίος επίσης είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικασθεί για την «οικοπεδοποίηση» της Ελαφονήσου.

Στον συγγενή του δημάρχου, έχει επιβληθεί κάθειρξης 15 ετών, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Ωστόσο, του είχε αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο να καταδικασθεί σε ισόβια, καθώς το ποσό της απάτης είναι ιδιαιτέρως μεγάλο.

Του δόθηκε η δυνατότητα να μείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό με τους περιοριστικούς όρους εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και καταβολής εγγύησης, εντός διμήνου, ύψους 30.000 ευρώ.

Ωστόσο, όπως ο 66χρονος δήμαρχος Ελαφονήσου, έτσι και ο 73χρονος ξάδελφός του δεν κατέβαλε τη χρηματική εγγύηση και από τον εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας διατάχθηκε η εκτέλεση της απόφασης.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΛΛΗΨΗ, ΑΠΑΤΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ, ΞΑΔΕΡΦΟΣ, ΟΙΚΟΠΕΔΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!