Δ. Δράμας: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2013 ύψους 44.000.000€

Με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της Δράμας, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση  του δημιουργικού ρόλου του Δήμου Δράμας, καταρτίστηκε ο νέος προϋπολογισμός, ο οποίος υπερψηφίστηκε σε σχετική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους κωδικούς του νέου προϋπολογισμού εξυπηρετούν τους στόχους που τέθηκαν από την πλευρά του Δήμου Δράμας σε ότι αφορά την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Στον συγκεκριμένο προϋπολογισμό, δεν υπάρχουν έσοδα που δεν πρόκειται να εισπραχθούν ούτε υπάρχει υπερεκτίμηση των εσόδων. Με γνώμονα αυτό το σκεπτικό, ο Δήμος της Δράμας θα είναι από τους τελευταίους ΟΤΑ που θα αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα.

Το σύνολο του φετινού προϋπολογισμού ξεπερνά τα 44.000.000€.

Στα έσοδα αξιοσημείωτο είναι και το προβλεπόμενο ύψος των τόκων καταθέσεων του Δήμου, που για το 2012 θα ξεπεράσει τις 350.000€ ενώ για πρώτη φορά εισάγεται έσοδο από τέλη ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η πρόβλεψη για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για λειτουργικές ανάγκες ανέρχεται στα 7.600.000€. Οι πόροι από τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπολογίζεται σε 2.500.000€. Τα χρήματα που προβλέπονται ότι θα αναλωθούν εντός του 2013 από τα ενταγμένα χρηματοδοτούμενα έργα από το ΕΣΠΑ είναι της τάξης των 4.500.000€, χωρίς να υπολογίζεται η ανάλωση ποσών από τα υπό ένταξη έργα. Τέλος το χρηματικό υπόλοιπο που μεταφέρεται στο νέο έτος είναι 3.300.000€ από τακτικά έσοδα και 4.000.000€ από έκτακτα έσοδα, δηλαδή άθροισμα 7.300.000€, που αποτελεί επιτυχία σ’ αυτό το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον.

Αναφορικά με τα έξοδα, συνοπτικά έχουν ενταχθεί αυτούσιες όλες οι προτάσεις των Υπηρεσιών καθώς και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων.

Στον τομέα του αθλητισμού εμφανίζεται μια σειρά παρεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν συντηρήσεις, επισκευές, φύλαξη για πρώτη φορά αθλητικών χώρων λόγω έλλειψης προσωπικού και πρόληψης από κακόβουλες ενέργειες, προμήθειες αθλητικού υλικού και οργάνων άθλησης, παρεμβάσεις στο Κολυμβητήριο, εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων, φωτισμό σε εγκαταστάσεις, ανακατασκευές υπαίθριων γηπέδων και το κυριότερο κατασκευή νέου υπερσύγχρονου προπονητηρίου.

Σημαντική και καινοτόμα παρέμβαση προβλέπεται με την προμήθεια φωτιστικών και λαμπτήρων LED αξίας, που θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου, με την ταυτόχρονη δημιουργία οικονομιών κλίμακας. Μετά την απαραίτητη μελέτη που προηγήθηκε, ο Δήμος Δράμας είναι έτοιμος, για την προμήθεια υλικών σήμανσης, αρίθμησης και ονοματοδοσίας οδών.

Πάντως από την κατάρτιση του προϋπολογισμού καταδεικνύεται η στρατηγική του Δήμου Δράμας για  συστηματική διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων με την κατασκευή μεγάλων έργων, σημαντικών προμηθειών και απαραίτητων μελετών.

Στον τομέα της καθαριότητας, εκτός των κάδων ανακύκλωσης που προμηθεύτηκε ο Δήμος Δράμας χωρίς κόστος και θα τοποθετηθούν σύντομα, προβλέπεται  αγορά νέων κάδων απορριμμάτων και προμήθεια κάδων-container. Παράλληλα εγγράφηκε δαπάνη για παρεμβάσεις στην καπναποθήκη της οδού Περδίκα που άνοιξε φέτος μετά από πολλά χρόνια. Προϋπολογίζεται επίσης η συνέχιση των μεγάλων έργων που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Παλαιό Δημαρχείο, Παιδικός Σταθμός Νέας  Κρώμνης, Κτίριο Σίτισης Μητρόπολης καθώς επίσης και ο 2ος όροφος του Πολιτιστικού Κέντρου Ξηροποτάμου και το ισόγειο του Παλαιού Δημαρχείου από ιδίους πόρους. Ακόμη προβλέπονται βελτιωτικές παρεμβάσεις στο Κυνοκομείο. Δημιουργείται ο πρώτος Δημοτικός Κοινωνικός Λαχανόκηπος. Ανακατασκευάζονται πάρκα και κοινόχρηστοι χώροι και προβλέπεται προμήθεια νέων παιδικών χαρών, όπως και όχημα άμεσης επέμβασης, όχημα με υπερκατασκευές καθώς και ηλεκτρικά ποδήλατα στη Δημοτική Αστυνομία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]