Δ.Δωρίδος: Εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες

Tη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δωρίδος καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς,  όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει τη διαδικασία εκχώρησης της αρμοδιότητας της αποκομιδής των απορριμμάτων του Ευπαλίου σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Τη στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού και οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται στην… πρώτη γραμμή, κρατώντας τις πόλεις καθαρές και υγιείς, διακινδυνεύοντας την προσωπική τους υγεία αλλά βάζοντας πάνω απ’ όλα την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δωρίδος βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει τη διαδικασία εκχώρησης της αρμοδιότητας της αποκομιδής των απορριμμάτων του Ευπαλίου σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Είναι αυτό που λένε, «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δωρίδος της κρίσιμη αυτή ώρα υπονομεύει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να κάνει δώρο στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα μία σύμβαση ύψους 74.000 ευρώ. Το επιχείρησε ξανά πριν μερικούς μήνες ο Δήμαρχος Δωρίδος, θέλοντας να αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη αντί του ποσού των 24.000 ευρώ. Η τότε του προσπάθεια έπεσε στο κενό εξαιτίας της αντίδρασης των εργαζομένων. Η ίδια αντίδραση θα υπάρξει και τώρα.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δωρίδος, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδος, εμφανίζεται βασιλικότερη του βασιλέως. Ήταν από τις πρώτες που έσπευσαν να εφαρμόσουν το άρθρο 178 του Ν.4635/2019 που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίδοντας στα Δημοτικά Συμβούλια το δικαίωμα χωρίς αιτιολογημένη απόφαση και μειοψηφίες να εκχωρήσουν τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου στους ιδιώτες. Τώρα είναι πάλι από τις πρώτες που σπεύδει να κάνει χρήση του άρθρου 117 του Ν.4674/2020 που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση με την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να αποφασίζει πλέον την εκχώρηση των υπηρεσιών στους ιδιώτες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζοντας απόλυτα τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδος και τις όποιες αποφάσεις του, καλεί τον Δήμαρχο Δωρίδος να ακυρώσει εδώ και τώρα την διαδικασία ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων του Ευπαλίου σε ιδιώτη, να αναβαθμίσει την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και να διασφαλίσει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μαζί τις θέσεις εργασίας και τα συμφέροντα των δημοτών. Σε όποια άλλη απόφαση του θα μας βρει απέναντι του.

Τον καλούμε επίσης να αναλογιστεί το βάρος που σηκώνει την κρίσιμη τούτη ώρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να παραδειγματιστεί από την αυτοθυσία των Γιατρών και των Νοσηλευτών. Στο μέτρο που τους αναλογεί, την ίδια αυτοθυσία επιδεικνύουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένα Δημόσιο Σύστημα που κατασυκοφαντήθηκε, υπονομεύθηκε και απαξιώθηκε στα χρόνια των μνημονίων, είναι αυτό που τώρα σώζει ζωές και επευφημείται, την ώρα που ο Ιδιωτικός Τομέας λάμπει δια της απουσίας…»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!