Δ. Διονύσου: Πειθαρχικός έλεγχος στο δήμαρχο για παράνομες μονιμοποιήσεις

Διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου στο Δήμο Διονύσου και του ίδιου του δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, ζητά από τον γ. γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αβράαμ Πασιπουλαρίδης, με αναφορά που κατέθεσε. Ο κ. Πασιπουλαρίδης καταγγέλλει αθέμιτες πράξεις και παραλείψεις στην πρώην Κοινότητα Κρυονερίου και στον νυν Δήμο Διονύσου στο θέμα της μεταφοράς πλεονάζοντος προσωπικού από την Κοινοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) Κρυονερίου προς την Κοινότητα Κρυονερίου, λόγω της μετατροπής της Κ.Ε.Π.Α. σε Κοινωφελή Κοινοτική Επιχείρηση.

Παράνομη απόφαση

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Διονύσου μιλά για οφθαλμοφανή παραποίηση νόθευση εγγράφου (της απόφασης για τη μεταφορά), καθώς όπως καταγγέλλει ενώ η απόφαση- σύμφωνα με το επίσημο απομαγνητοφωνημένο πρακτικό, αφορούσε τη μεταφορά 12 εργαζόμενων, στα ΦΕΚ εμφανίζονται 14 εργαζόμενοι.

H παραποίηση αναφέρεται και στην έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία παρά το γεγονός ότι δεν εντοπίζει προεκτεθείσα ακυρότητα και νόθευση κάνει λόγο για παράνομη απόφαση.

Εργαζόμενοι που «φυτεύτηκαν» στην ΚΕΠΑ

Επιπλέον, ο κ. Πασιπουλαρίδης καταγγέλλει ότι μεταφέρθηκαν εργαζόμενοι που δεν είχαν καμία σχέση με την ΚΕΠΑ: «Προκλητική είναι η περίπτωση των εργαζομένων ….., τοπογράφου μηχανικού, και ….., οικονομολόγου, οι οποίοι δεν απησχολούντο καν στην  Κ.Ε.Π.Α., αλλά στην Κοινότητα Κρυονερίου με σύμβαση μίσθωσης έργου, οπότε, ούτως ή άλλως, δε μπορούσε να τεθεί θέμα μεταφοράς τους(;) στην κοινότητα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 269 του ν. 3463/2006 (βλέπετε συνημμένο 4). Παρά ταύτα, ο κ. Ιωάννης Καλαφατέλης, στην άνω εισήγησή του στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κρυονερίου, ενεφάνισε τα δύο πιό πάνω άτομα ως εργαζόμενα, δήθεν, στην Κ.Ε.Π.Α., προκειμένου έτσι, με απατηλό τρόπο, να επιτευχθεί η «μονιμοποίησή» τους (ουσιαστικά) στην κοινότητα, ως εργαζομένων “αορίστου χρόνου”, κατ’ εφαρμογή του (πλήρως άσχετου στη συγκεκριμένη περίπτωση) άρθρου 269 του ν. 3463/2006 (!) Ακόμη προκλητικότερη είναι η περίπτωση της…, μηχανικού δομικών έργων, για την οποία αναφέρεται στην “ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ” του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. ότι «Η κοινότητα δεν απέστειλε κανένα στοιχείο… τα οποία αναζητήθηκαν και τηλεφωνικά» (βλέπετε υποσημείωση στην σελίδα 4 της άνω “ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ”)», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αναφορά.

Στο «συρτάρι» η υπόθεση;

«Έχουμε φτάσει στο έτος 2013. Ποιά είναι η τύχη της πιό πάνω υπόθεσης πειθαρχικού ελέγχου, ακόμη «εκκρεμεί»; Διότι ο Δήμος Διονύσου «βοά» ότι η υπόθεση «έχει μπει στο συρτάρι». Αληθεύει; Παρακαλώ να με ενημερώσετε για την εξέλιξη της υποθέσεως, χορηγώντας μου και τα σχετικά έγγραφα. Τέλος, παρακαλώ να προβείτε σε πειθαρχικό έλεγχο για όλες τις παραβατικού χαρακτήρα πράξεις και παραλείψεις (εννοείται, πέραν όσων εντοπίζονται στην υπ’ αρ. 136/Α/2010 Έκθεση Ελέγχου του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., για τις οποίες, υποτίθεται, ο πειθαρχικός εκκρεμεί), όπως αυτές προκύπτουν από την παρούσα να έχουν τελεστεί, με βασικό πρωταγωνιστή τον πρώην κοινοτάρχη Κρυονερίου και νυν δήμαρχο Διονύσου  Ιωάννη Καλαφατέλη» καταλήγει στην αναφορά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Διονύσου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση