Δ. Δέλτα: Oμόφωνη απόφαση παραχώρησης κτιρίου στην ΕΛΑΣ για τη δημιουργία ΑΤ στα Διαβατά

Την παραχώρηση του κτιρίου της παλαιάς κοινότητας Διαβατών στην ΕΛΑΣ ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου.

Στην εισήγησή του, ο κ. Φωτόπουλος ενημέρωσε το σώμα και τους παριστάμενους δημότες για τις επαφές που είχε από κοινού με τη Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων Διαβατών – Ν. Μαγνησίας με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Ν. Μπαντουβάκη. Παράλληλα με την διαδικασία παραχώρησης, όπως είπε, αναζητούνται χώροι για να στεγάσουν τις δραστηριότητες που μέχρι σήμερα φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο κτίριο.

Ο κ. Φωτόπουλος τόνισε ότι πέρα από τις 22 αποσπάσεις αστυνομικών που έγιναν προς ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή Διαβατών – Ν. Μαγνησίας, προχωρά η αγορά 2 περιπολικών για να χρησιμοποιηθούν από την ΕΛΑΣ για περιπολίες στην περιοχή Διαβατών – Ν. Μαγνησίας.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, επίσης, για την έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ξεκίνησε χθες από τα Διαβατά, αλλά και για την ολοκλήρωση της μυοκτονίας στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους, προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημιών στην περιοχή λόγω των κουνουπιών καθώς οι πρόσφυγες δεν προέρχονται από χώρες υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου και ότι το πρόγραμμα έχει την ευελιξία ώστε εάν κριθεί απαραίτητο –ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες- να προσαρμοστεί ανάλογα για να είναι αποτελεσματικό.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ΔΙΑΒΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!