Δ.Αθηναίων: Τι ψηφίζουν δημόσιοι υπάλληλοι, νοικοκυρές, δεξιοί, αριστεροί, νέοι & ηλικιωμένοι

Σύμφωνα με την ανάλυση  δημοσκοπήσεων (φανερών και μυστικών) που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για το δήμο Αθηναίων, η διασπορά της ψήφου σε σχέση με την πολιτική τοποθέτηση, την ψήφο του 2015, το φύλο και την ηλικία, ανάμεσα στους τέσσερις βασικούς διεκδικητές της θέσης του δημάρχου είναι,  όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είναι η εξής:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
-Δύο στους τρεις νεοδημοκράτες ψηφίζουν Κ.Μπακογιάννη, ενώ οι υπόλοιποι πάνε κατά μεγάλο τμήμα σε Π. Γερουλάνο (σχεδόν 1 στους 10) και Γ. Βουλγαράκη (1 στους 15). Όσο για το Νάσο Ηλιόπουλο, τον προτιμά μόλις 1 στους 100 ψηφοφόρους της ΝΔ το 2015, ενώ μηδενικό είναι το ποσοστό του Νίκου Σοφιανού σε αυτή την κατηγορία ψηφοφόρων.

-Το εντυπωσιακό είναι ότι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 (σχεδόν 1 στους 3) ψηφίζουν Κ.Μπακογιάννη,  έναντι σχεδόν 1 στους 4 που ψηφίζουν δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Νάσο Ηλιόπουλο. Όσο για τον Π.Γερουλάνο, το ποσοστό αυτό πέφτει στο 1 στους 10 (σχεδόν 10%) και στον Νίκο Σοφιανό στο 1 στους 20 (ποσοστό 5%).

-Σχεδόν 3 στους 5 ψηφοφόρους της ΔΗΣΥ του 2015 προτιμούν τον Π.Γερουλάνο, ενώ σημαντική διείσδυση έχει σε αυτή την κατηγορία και ο Κ.Μπακογιάννης (σχεδόν 1 στους 3). Από την άλλη, σχεδόν μηδενική είναι η διείσδυση Ηλιόπουλου και Σοφιανού.

– Σχεδόν 3 στους 5 ψηφοφόρους της ΚΚΕ του 2015 επιλέγουν τον Ν. Σοφιανό, ενώ εντυπωσιακή είναι η διείσδυση του Π.Γερουλάνου, καθώς δηλώνουν ότι θα τον ψηφίσουν περίπου 1 στους 3! Από την άλλη, πολύ μικρή είναι η διείσδυση του Κ. Μπακογιάννη (σχεδόν 3 στους 100) και μηδενική του Ν.Ηλιόπουλου.

ΦΥΛΟ
-Σχεδόν μοιρασμένες είναι οι ψήφοι ανδρών και γυναικών στον Κ. Μπακογιάννη, λίγες περισσότερες γυναίκες από άνδρες ψηφίσουν τον Ν.Ηλιόπουλο, σχεδόν διπλάσιες γυναίκες από άνδρες προτιμούν τον Π. Γερουλάνο, ενώ τον Ν. Σοφιανό τον ψηφίζουν περισσότεροι άνδρες.

ΗΛΙΚΙΑ
-Στους άνω των 55 εμφανίζει την μεγάλη δύναμή του ο Κ.Μπακογιάννης με τους 35-44 να ακολουθούν σε απόσταση, στους 55-64 καταγράφει τα μεγαλύτερά του ποσοστά ο Ν.Ηλιόπουλος όπως και ο Π. Γερουλάνος, με τους 45-54 να ακολουθούν για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και τους άνω των 64 για τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ. Όσο για τον υποψήφιο του ΚΚΕ Ν.Σοφιάνο, τον προτιμούν οι ψηφοφόροι ηλικίας 35-44 ετών.


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

-Μεγάλο «σουξέ» έχει στις νοικοκυρές αλλά και στους συνταξιούχους ο Κ.Μπακογιάννης, με τους άνεργους και τους ελεύθερους επαγγελματίες να ακολουθούν.

-Στον αντίποδα ο Π.Γερουλάνος έχει μεγαλύτερη πέραση στους ελεύθερους επαγγελματίες, με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους να ακολουθούν.

-Τον Νάσο Ηλιόπουλο προτιμούν σε μεγάλο βαθμό οι άνεργοι και ακολουθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

-Δημόσιοι υπάλληλοι επιλέγουν Ν.Σοφιανό, με τους ιδιωτικούς και τους συνταξιούχους να ακολουθούν.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΦΥΛΟ, ΗΛΙΚΙΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019, ΨΗΦΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]