Δ. Αθηναίων: Συζήτηση με ευρωβουλευτές για το ρατσισμό και τη ξενοφοβία

Συζήτηση για τον ρατισμό και τη ξενοφοβία διοργανώνει ο Δ.Αθηναίων το Σάββατο με την ευκαιρία των 20 χρόνων συμπλήρωσης από την εφαρμογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του δήμου, «η τρέχουσα δημοσιονομική και κατ’ επέκταση κοινωνική κρίση έχει ως άμεση συνέπεια τη διόγκωση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας, την άνοδο της υποστήριξης της ακροδεξιάς σε όλη την ΕΕ και την επιστροφή στον εθνικισμό. Το έτος 2013 συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την εφαρμογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της Συνθήκης που θέσπισε την Ευρωπαϊκή Ένωση, έβαλε τα θεμέλια για μία κοινή εξωτερική πολιτική και κυρίως κατοχύρωσε τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών και την ευρωπαϊκή ιθαγένεια.

Έχοντας αποδείξει εμπράκτως ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα φαινόμενα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στην πόλη, ο δήμος Αθηναίων έχει θέσει τις βάσεις για την ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών και την υιοθέτηση θετικών μέτρων για την ενσωμάτωση. Γι’ αυτό επιλέγει να τιμήσει την επέτειο των 20 χρόνων από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ διοργανώνοντας μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα:

“Ευρωπαίοι Πολίτες την εποχή της κρίσης: Από την Ευρώπη στην Ελλάδα. Τα φαινόμενα Ρατσισμού και Ξενοφοβίας”

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι ευρωβουλευτές, Σπύρος Δανέλης, Μαριλένα Κοππά, Άννυ Ποδηματά, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Νίκος Χρυσόγελος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού

H συζήτηση θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, στις 12.00, στο αμφιθέατρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, (Ακαδημίας 7).»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΕΒΕΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!