Δ. Αθηναίων: Σε ανοιχτή διαβούλευση η πρόταση για Ενιαίο Κανονισμό Λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών 

Πρόταση για Ενιαίο Κανονισμό Λειτουργίας Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Αθηναίων έθεσε σε ανοιχτή διαβούλευση, από εχθες, η δημοτική παράταξη ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, με επικεφαλής τον Παύλο Γερουλάνο, με σκοπό να κατατεθεί εμπλουτισμένη από προτάσεις και ιδέες των δημοτών στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ έρχεται σε συνέχεια της κατάργησης των δύο ενιαίων Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Αθηναίων και της θεσμοθέτησης δεκατεσσάρων νέων (δύο ανά δημοτική κοινότητα). Από το φθινόπωρο του 2019, οπότε και έλαβαν χώρα οι συγκεκριμένες αλλαγές,  η παράταξη με επικεφαλής τον Παύλο Γερουλάνο, έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει την ψήφιση Ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και να υπάρξει διαφάνεια και λογοδοσία στη λειτουργία τους.

Από τη στιγμή που το αίτημα της παράταξης, τόσους μήνες μετά, δεν είχε ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή, η διαμόρφωση ενός σχεδίου – πρόταση μέσα από το οποίο θα προκύψει ο Ενιαίος Κανονισμός Λειτουργίας για τις Σχολικές Επιτροπές ήταν μονόδρομος.

Αναφορικά με το σχέδιο-πρόταση που τίθεται σε ανοιχτή διαβούλευση, μπορεί να ενημερωθεί κανείς αναλυτικά στο PDF αρχείο που επισυνάπτεται, στον ιστότοπο athinaeisaiesy.gr, ενώ ιδέες και προτάσεις μπορεί να στείλει κάθε ενδιαφερόμενος στο email [email protected].

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]