Δ.Αθηναίων-Σχολικές Επιτροπές: Άγνοια για χρήματα που χάθηκαν, δήλωσε ο αντιδήμαρχος

Άγνοια για το ποσό που χάθηκε από την Σχολική Επιτροπή της Α΄Δημοτικής Κοινότητας λόγω υποκλοπής κωδικών από χάκερ, καθώς, όπως είπε, συνεχίζεται η έρευνα, δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ο αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας Μανώλης Καλαμπόκας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Νάσου Ηλιόπουλου υποστήριξε ότι «δεν ξέρει το ακριβές ποσό και δεν μπορεί να το πει», διαβεβαιώνοντας ότι «στους πρώτους που θα το πει όταν το μάθει είναι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ωστόσο, την συγκεκριμένη απάντηση αμφισβήτησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σοφιανός, ο οποίος επέκρινε τον αντιδήμαρχο ότι «δεν ήρθε καλά προετοιμασμένος» γι’ αυτό το μεγάλο θέμα: «Υπήρχε ένα ποσό και από αυτό πληρώθηκαν χρήματα. Πόσα έχουν μείνει και πόσα από αυτά χάθηκαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σοφιανός.

«Είστε αρχιερείς της αδιαφάνειας. Ξέρετε πόσα χρήματα έχουν χαθεί αλλά δεν το λέτε», πρόσθεσε η επικεφαλής Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα-Ανταρσία σε κυβέρνηση-κεφάλαιο-ΕΕ Ντίνα Ρέππα. Κατήγγειλε, δε, ότι όταν απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Α΄ Σχολικής Επιτροπής Ν. Αθανασάκη της απάντησε «ότι θα ρωτήσει τον κ. Καλαμπόκα να του πει τι να μου πει!»

Παράλληλα ο κ. Καλαμπόκας, απαντώντας στο αίτημα του Ν. Ηλιόπουλου για απομάκρυνση από τη Σχολική Επιτροπή των δύο μελών που διαχειρίζονταν το λογαριασμό, υποστήριξε ότι «ο Οικονομικός διαχειριστής έχει ήδη αλλάξει», χωρίς ωστόσο να έχει απομακρυνθεί από την Σχολική Επιτροπή. «Έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί από την Σχολική Επιτροπή», σχολιάσε η Ν. Ρέππα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τεντόμας είχε σπεύσει να τονίσει ότι ο διαχειριστής ήταν ένας και όχι δύο.

Τέλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή κινήθηκε άμεσα, οι λογαριασμοί μπλοκαρίστηκαν αμέσως και μέσα σε δύο ώρες κατέθεσε μήνυση στο ΑΤ Ομονοίας. «Πιστεύω στο κράτος Δικαίου και στην ελληνική Δικαιοσύνη. Θεωρώ ότι στο επόμενο διάστημα θα βρεθεί λύση… Να μας πει ποιος είναι ο ένοχος η Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα τα χρήματα που έχουν χαθεί φτάνουν τις 140.000 ευρώ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΧΑΘΗΚΑΝ, ΧΑΚΕΡ, ΠΟΣΟ, ΑΓΝΟΙΑ, ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ, ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]