Δ. Αθηναίων: Προχωρά σε προσλήψεις στην καθαριότητα –Σταματούν οι κινητοποιήσεις

Δεν θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, τουλάχιστον επί του παρόντος, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων. Αυτό αφήνουν να εννοηθεί σε ανακοίνωσή τους μετά τη σημερινή συνάντησή τους με τον γενικό γραμματέα του δήμου Λευτέρη Καστανάκη.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση, η δημοτική Αρχή δήλωσε ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματά τους που αφορούν, μεταξύ άλλων, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, ενώ παράλληλα «θα προχωρήσει στην πρόσληψη μονίμου προσωπικού. Ο ακριβής αριθμός δεν προσδιορίστηκε. Η πρόταση μας είναι για πεντακόσιους  (500) εργαζόμενους», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης: 

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια  συνάντησης  των προεδρείων των τριών σωματείων που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας,   δηλώθηκε ότι:

 1. Η Δημοτική Αρχή θα προμηθευτεί και άμεσα θα μας δοθούν γάντια , γιλέκα, αδιάβροχα.
 2. Ξεκινάει διαγωνισμός για το σύνολο των Μέσων Ατομικής Προστασίας και Εξετάσεων Προληπτικής Ιατρικής . Σας γνωρίζουμε ότι ζητήσαμε και η Δημοτική Αρχή συμφώνησε, την αντικατάσταση των Μέσων Ατομικής Προστασίας όταν αυτά φθείρονται.
 3. Ξεχωριστός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για την προμήθεια ρουχισμού (μπουφάν , παντελόνια κ.λ.π.) και στολών εργασίας για τους εργαζόμενους καθαριότητας – κοιμητηρίων, αφού η χορήγηση τους ως  Μέσο Ατομικής Προστασίας δεν προβλέπεται.
 4. Συστήνεται Επιτροπή , στην οποία θα συμμετέχει μέλος του προεδρείου  του σωματείου Ε.Ε.Δ.Α. ,  ώστε να  ελέγχει την διαδικασία προμηθειών και την ποιότητα των ειδών που θα μας χορηγούνται .
 5. Αρχίζει η σύνταξη των πινάκων με τους δικαιούχους και τα ποσά που τους αναλογούν για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα παρελθόντων ετών που δεν μας έχουν δοθεί. Έτσι μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει το ζήτημα θα είναι δυνατή η άμεση καταβολή των χρημάτων.
 6. Θα υπάρξει πρωτοβουλία από τη Δημοτική Αρχή ώστε οι διαδικασίες προμηθειών να γίνουν ταχύτερες.
 7. Προχωρεί η διενέργεια μετρήσεων σχετικά με μικροβιολογικούς κινδύνους που απειλούν τους εργαζόμενους από το ΕΛΙΝΥΑΕ.
 8. Θα γίνουν σεμινάρια Εκπαίδευσης και Ασφάλειας του προσωπικού.
 9. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η μετεγκατάσταση του αμαξοστάσιου της Ιεράς Οδού. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις πάνω σ΄ αυτό το θέμα.
 10. Προχωράει η διαγωνιστική διαδικασία για την μετεγκατάσταση τριών τομέων καθαριότητας καθώς και ο έλεγχος καταλληλότητας όλων των τομέων, στις Επτά Δημοτικές Κοινότητες.
 11. Υπογράφηκε η σύμβαση για τα ανταλλακτικά. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η παραλαβή τους. Επίσης υπάρχει ανάδοχος και μένει η υπογραφή της σύμβασης για τα ελαστικά των απορριμματοφόρων.
 12. Η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην πρόσληψη μονίμου προσωπικού. Ο ακριβής αριθμός δεν προσδιορίστηκε. Η πρόταση μας είναι για πεντακόσιους  (500) εργαζόμενους.

Φαίνεται  συνάδελφοι ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι. Όλα τα παραπάνω, θα είναι στην εποπτεία του Γενικού Γραμματέα κ. Καστανάκη, όπως δηλώθηκε από τον ίδιο. Εμείς θα ελέγχουμε, όπως οφείλουμε τις διαδικασίες. Η αντίδρασης μας , αν αυτά δεν υλοποιηθούν , δεν θα περιοριστεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Ας το λάβουν καλά υπόψη τους αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Ευχαριστούμε τους πολλούς συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν και ακολούθησαν τον αγώνα μας. Ζητάμε από τους λίγους που δεν απέργησαν να αντιληφθούν ότι στους αγώνες δεν περισσεύει κανείς. Δηλώνουμε ότι τους περιμένουμε δίπλα μας στις επόμενες κινητοποιήσεις. Τα τρία σωματεία με αρωγό την ομοσπονδία       ΠΟΕ-ΟΤΑ έδειξαν το δρόμο. Ο δρόμος αυτός ας γίνει λεωφόρος

 

athina_kathariotita1

athina_kathariotita2

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!